Kuigi Chrese, sünninimega Olga, on oma silmad pärinud vanaisa Stalinilt, on 44-aastane naine läbi ja lõhki ameeriklane. Ohtrate tätoveeringutega kaunistatud naisterahvas elab Portlandis, ta on budistlike uskumustega ning peab antiigipoodi. Chrese ema on Jossif Stalini ainus tütar Svetlana Allilujeva, kes põgenes Nõukogude Liidust 1966. aastal ja abiellus Chrese isaga, arhitekt William Wesley Petersiga.

"Stalin oli esialgu minu jaoks lihtsalt üks neist kolmest inimesest, kes võitis II maailmasõja - Churchill, Roosevelt ja Stalin oli see kolmik," rääkis Chrese väljaandele Express. "Siis mu ema palus mul teda tõsiselt kuulata, ta rääkis mulle kõigest, mida see mees teinud on."

Chrese ema Svetlana, kes oli naise isaga abielus kõigest kolm aastat, suri viie aasta eest vähki, olles 85-aastane. "Kogu mu ema elu oli püüd unustada ja olla märkamatu, et keegi ei seostaks teda Staliniga," rääkis Evans. "Loomulikult ema jälestab Stalini tegusid, kuid minevikus oli aeg, mil teda peeti oma isa tegude eest vastutavaks ja ta ühel hetkel hakkaski end süüdi tundma," kirjeldas naine oma ema, Stalini tütre, läbielatut.