Õhtusöögi korraldas katastroofifilmide poolest tuntud ("Iseseisvuspäev", "2012", "Päev pärast homset", "Godzilla") Saksa päritolu režissöör Roland Emmerich, kes võttis bändiga ise ühendust ning kutsus külla, kirjutab Vanity Fair.

Kokkusaamine leidis aset peenes restoranis Acabar, kuhu olid lisaks Emmerlichile kogunenud teisedki kuulsused, näiteks näitlejad Jim Carrey ja Jeff Goldblum ning koomik Bill Maher.

"Tutvusin nendega täna esimest korda. Nad on lihtsalt murelikud kodanikud, kel on lihtsalt pisut rohkem julgust kui meil kõigil. Ma ei tea, kust nad selle julguse võtavad. Imetlen neid väga," tunnustas avalikult homoseksuaalne Emmerlich Vanity Fairile ka seksuaalvähemuste õiguste eest võitleva bändi julgust.

Enda sõnul kaks-kolm korda Venemaal viibinud Emmerlich muljetas, et kuigi Kreml oli väga ilus, siis riigis viibides oli "õhust tunda, et miski on valesti": "Imelik oli. Esimest korda käisin seal 2012 koos oma poiss-sõbra Omariga. Kõik rääkisid, et Venemaal on miski valesti. Putin, paistab, valitseb seal 2024. aastani. 30ndatel tundus, et Saksamaal oli midagi valesti. Ma arva, et see on sama asi ja seda tuleb tõsiselt võtta. Ka natsirežiimi kohta tuli ohumärke, aga keegi ei võtnud seda tõsiselt.

Filmi mees Pussy Riotist siiski väntama ei hakka, öeldes, et tegemist on liialt aktuaalse teemaga ning selleks ajaks, kui film välja jõuaks, oleks möödas juba vähemalt poolteist aastat ja olukord kindlasti muutunud.

Tegemist polnud esimese korraga, kui Pussy Riotit koheldakse staaride poolt tunnustavalt: Brooklyni kontserdil kutsus neid oma kontserdi lavale Madonna, naised on külastanud Ameerikas mitmeid seltskonnaüritusi ning teinud pilti ka Hillary Clintoniga.