Harvardi Ülikoolis töötav 40-aastane edasipüüdlik kaunitar Broadwell on kirglik fitnessi-harrastaja, reservohvitser ning olnud kunagi modelliks ühele relvatootjale, vahendab The New York Times. Naine on abielus ning kahe lapse ema.

Petrause ja Broadwelli ajalugu ulatub aastasse 2006, mil naine Harvardis oma magistritööd lõpetas. Mõne aja pärast oli naine Petrause juba oma doktoritöö teemaks valinud ning mõni aasta hiljem tuli otsus dissertatsioonist elulooramaat välja kasvatada. Tänavu jaanuaris nägigi ilmavalgust CIA direktori elulugu "Kõik mängus: Kindral David Petrause õppetunnid" (All In: The Education of General David Petraeus), mille autoriks oli Broadwell. Juba vahetult pärast biograafia ilmumist vihjati, et raamatu toon on rohkem armastuskirja kui eluloojutustuse moodi.

Naine ise ei ole siiani olukorda kommeteerinud.

FBI avastas suhte olemasolu Petrause e-postkasti läbi kammides, kui selgus, et naisel võis olla ligipääs mehe töökirjadele.

Ühendriikide meedias on Petraeuse tagasiastumine põhjustanud suurt imestust, sest paljude hinnangul pole salasuhe tema ametikohalt lahkumiseks piisav põhjus.

Enne 2011. aastal Luure Keskagentuuri juhtima asumist oli ta olnud NATO vägede juhataja Afganistanis ja teeninud Ühendriikide armeed 37 aastat. Petraeuse teeneks peetakse pööret Iraagi sõjas ja Obama Afganistani-strateegia käivitamist, mille tulemuseks oli Talibani oluline nõrgestamine ja ameerika sõdurite kojutoomine.