16. mail toimunud Viru Valge Grand Prix 2012 tõi baarmenid Estonia talveaeda, et selgitada välja parim ja leida Viru Valgele värskendav, maitsev ja lahe algava suve kokteil.

Võistluse võitis Swissoteli kokteilibaari Horisont baarmen Haim-Vital Grinfeld kokteiliga "Green". Grinfeld teatas, et ta on alati valmis kokteile valmistama, kui leidub inimesi, kes on valmis neid nautima.

Paremuselt teiseks kuulutati Gerda Viks Tartu ööklubist Club Tallinn kokteiliga „Touch of cherry“. Autori sõnul tuli ta puuviljase kokteili mõttele oma teisel töökohal kooli inglise keele õpetajana, kui ta puuviljade nimesid õpetas.

Kolmanda koha sai Marge Mänd kokteiliga "Ürdid hoos". Marge Mänd töötab baar-restoranis Chicago 1933 ja restoranis Kaljas.

Võitja sai lisaks aule ja kuulsusele 500 euro väärtuses reisitšeki.

Pingelise lõppvõistluse järel said kohalolijad näha maailmatasemel show-baarmenide tandemshowd. Pudelite loopimise kunsti demonstreerisid show-baarmenide 2011. a maailmameister Marek Posluszny ja Roadhouse Flair World Final võistluse 3 viimase aasta võitja Tomasz Malek.

Õhtujuht oli Tõnis Milling, muusikat valis DJ Kristjan Hirmo.