Lugova ja tema kuueaastane poeg magasid rahulikult kuni kell kolm öösel tuli vaid aluspesu kandnud mees nende kupeesse. "Ma ärkasin selle peale, et ta haaras mu kõrist ja hakkas mind näkku lööma," kirjeldab naine juhtunut sotsiaalmeedias.

Saatejuht hakkas täiest kõrist karjuma ning lootis, et keegi tuleb appi, kuid keegi ei kuulnud tema abipalveid. "Ta ütles siis, et ma oleksin tubli tüdruk või muidu läheb veel halvemaks ning hakkas mind lahti riietama," meenutab ta.

Ka Lugova poeg ärkas üles ning naisele tundus, et ründaja läheb ka teda lööma. "Ma palusin teda, et me läheks kasvõi kuskile mujale, et me ei oleks mu poja ees," meenutab naine. Nad kõndisidki mehe kupeeni, kus Lugova ründaja täie jõuga pikali lükkas ning tagasi oma poja juurde jooksis.

Neid päästis rongi konduktor, kes naise ja tema poja enda ruumi ära peitis. Samal ajal käis poolpaljas ründaja neid otsimas, kuid rongi meeskond võttis mehe kinni ning Kiievis võttis politsei ta vahi alla. Lugova on siiani haiglas ning tema poeg pole rünnakust veel emotsionaalselt toibunud. "Mu poeg ei suuda nutmist lõpetada ja korrutab: "Ema, palun vabandust, et ma sind ei kaitsnud!"," lisas ta.