1959. aastal sündinud Franz on helilooja ja kunstnik ning tundub kõige väiksema tõenäosusega riigipeaks pürgija moodi, seda enam, et tal puudub igasugune varasem kokkupuude poliitikaga ning ta tõdes, et ei tea majandusest ka midagi, vahendab Huffington Post.

Teledebatis nimetas üks helistaja Avatariks kutsutavat Franzi lausa Paapua-Uus-Guinea eksootiliseks elukaks, kuid austajatepuudust tal vastuolulisest välimusest hoolimata ei ole, sest valijad on väsinud korrumpeerunud poliitikutest ning nende võimetusest täita aastaid tagasi antud lubadusi.

Enda sõnul otsustas ta osaleda, sest grupp austajaid õhutas teda tagant, muutmaks poliitilist pilti värvikamaks. Oma kirevusega on ta suutnud selja taha saada vabatahtlikud kampaaniavedajad ning on kulutanud vaid 19 000 eurot enda promole, kasutamata sealjuures suuri plakateid.

Franz ilmus poliitilisele areenile 88 000 toetusallkirjaga, mida on kõvasti enam, kui kandideerimise piirmäär, milleks on 55 000, nõuab.

Franz ei ole seotud ühegi erakonnaga ning tema eesmärk on rõhutada hariduse tähtsust ning muuta elanikkonna moraalitaju.