Surnuaialt on leitud hauakivi, millel seisab lauljale pühendatud järelhüüe, vahendab The Daily Mail. Fännid usuvad, et leid võib lõpetada aastaid kestnud spekulatsioonid selle üle, kuhu tuhastatud laulja jäänused maeti.

Hauaplaadil on kasutatud Zanzibaris sündinud laulja pärisnime, milleks oli Farrokh Bulsara. Äratoodud sünni- ja surmaaeg klapivad samuti legendaarse rokkbändi vokalisti omadega. Hauaplaadi pühendusel seisab: "Mälestades armastusega Farrohk Bulsarat. 5. september 1946 - 24. november 1991". Pühendus jätkub prantsuse keeles: "Et olla kogu minu armastuses alati sinu lähedal". Pühendusele on alla kirjutanud keegi "M.", keda arvatakse olevat Mercury kallim Mary Austin.

Mercury suri 1991. aastal AIDSi, olles 45-aastane. Iidoli matmiskoht on juba kaks aastakümmet olnud fännide jaoks suureks müsteeriumiks. Ühe võimaliku versiooni järgi saigi Mercury tuha enda kätte just Austin, kes päris ka mehe Londonis Kensingtonis asuva maja.

Fännide kinnitusel oli ammu teada, et mees sealsamas kalmistu krematooriumis tuhastati, kuid matmise kohta teavet ei olnud. Ka surnuaia töötajaid ei omanud aimu, et Farrokh Bulsara nime taga võiks end peita Queeni laulja maised jäänused.

Vaata pilti hauakivist The Daily Mailist.