Lähedasel sõbrale Peter Freestonele on Freddie Mercury öelnud: "Sa võid mu tööga teha mida tahes, lihtsalt ära tee mind igavaks." Oma viimastel elupäevadel 1991 aasta novembris, Mercury mõtles palju selle üle, kuidas teda mäletama hakatakse, vahendab News.sky.

Phoebe aga arvab, et Freddie muretses asjata. "Ta polnud kunagi igav. Ta võis olla ettearvatav, aga eikunagi igav." Freestone polnud kõigest Mercury isiklik assistent, vaid ka lähedane sõber. Tema töökohal polnud ühtset rolli - kokk, teenindaja, sekretär, koristaja, tädi - ta tegi seda kõike ilma lepinguta. Ainus vihje töökohast oli asjaolu, et kuu lõpus täitus pangakonto rahaga.

"Mercury maailmas oli lihtne elada, sest tema tegi selle lihtsaks. See muutus ka minu maailmaks," räägib Phoebe. Mees kohtus Mercuryga 1979. aastal tema karjääri tipus ning oli ühtlasi üks vähestest inimestest, kes teadis "Bohemian Rhapsody" autori AIDSi diagnoosist. Phoebe oli Mercury kõrval tema viimastel elupäevadel, kui Freddie oli 45-aastane.

"Frieddiel oli väga vähe ruumi igavusele. Ma ei näinud teda kunagi raamatut lugemas. Võibolla ajakirja. Aga mitte raamatut." Phoebe sõnul võis Freddie olla ettearvatav. "Näiteks, kui me elasime New Yorkis, siis kõik sõbrad teadsid alati täpselt, millises baaris ta asub, mis kellast mis kellani. Iga päev."

Freestone sõnul tundis ta kahte Freddiet: esinejat ning Queeni solisti ning harilikku Freddiet, kes erines väga palju esinejast. "Mõlemad olid päris. Ta suutis haarata lava Live Aid kontserdil terve maailma ees. Samas oli ta inimene, kes ei suutnud üksinda tuppa siseneda, kui seal polnud vähemalt kuute sõpra," ütleb Freestone. "Kui oled teda tutvustanud, muutub ta peolõviks. Ta hakkab naerma, nalja viskama, rääkima, aga ta ei suutnud seda ise teha. Ta oli ebakindel. Ja see oli põhjus, miks ta nii hästi laulis. Lava oli isikliku ebakindluse väljund. "Tema töö oli panna igat publikuliiget tundma, et ta esineb vaid neile."

Sõbra sõnul käis Freddie iga õhtu väljas, et adrenaliinist vabaneda. "Ta võis peita end nurgas ning puhata rambivalgusest."