Kostüümide leidmine omaette töö

Ines, kes käib pidevalt ka välismaal esinemas ja õpetamas, pajatab Publikule, et aktiivselt on tal kasutuses kümmekond esinemiskostüümi. "Lisaks veel tantsutrupi kostüümid."

Esinemisriiete hankimine on aga omaette töö. Näiteks Polüneesia tantsu kostüümid tellib Ines Hawaiilt. "Idamaise tantsude kostüümid muretsen aga Kairost või disainin ise ja lasen Eestis õmmelda."

Millised on lemmikud?

Inese lemmikuimad kostüümid on need, mis äsja nõelasilmast tulnud. "Näiteks minu ja Taive Saarepuuga koostöös valminud moderne idamaise tantsu kostüüm. See on kõige mugavam omasolevatest kostüümidest."

Teine Inese lemmik on Amani Secretiga koostöös valminud moderne Egiptuse kabaree kõhutantsu kostüüm. "Väga silmapaistev ja isikupärane kostüüm," leiab Ines. Kolmas lemmik on aga värskelt Hawaiilt saabunud Tahiti tantsu kostüüm.

VAATA FOTOSID:

Soolased hinnad

Uhkete esinemisrõivaste hinnad on sama võimsad - soolokostüümid maksavad 250-500 eurot. Polüneesia tantsu kostüümid ja muud trupikleidid jäävad aga 150-300 euro vahemikku.

Lisaks kleitidele kannab Ines tantsides kauneid peaehteid. "Neid nimetatakse Polüneesia tantsukroonideks ja need valmivad Hawaiil. Kaunistuseks on kasutatud sulgi ja teokarpe.
Idamaise tantsu peapaelad on tavaliselt kangast. Idamaise tantsu Shamadan (pähe asetatavad küünlad) on valminud Kairos," valgustab Ines.

VAATA FOTOSID:

Tulge kõik tantsima!

Kostüüme hoiab Ines garderoobis ja keldris. Need esinemisriided, mis enam kasutust ei leia, paneb ta müüki või kingib ära.

Ines kutsub ka kõiki InesDance trennidesse. Ta ütleb, et eelnev tantsukogemus pole oluline, tähtsaim on ikka tahe. "Tantsustiilidest on esindatud: idamaine kõhutants, Polüneesia tantsud ja hiphop-kõhutants."

Muide, juba mai lõpus toimub tantsustuudio kevadkontsert Lindakivi Kultuurikeskuses. "Kui ei julge veel trenni tulla, tule ja ela õpilastele, tantsijatele ja õpetajatele kaasa!" kutsub Ines Karu.