Läinud nädala kolmapäevaks, kui kohtus peeti eelistung seoses Anna-Maria Galojani (28) ja kadunud rahaga mittetulundusühingust Eesti Euroopa Liikumine, pakkis Anna-Maria linnas hoopis kotid ja sõitis ära, Kuremäe kloostri rahu ja vaikust nautima.

Galojani sõnul otsustas ta kloostris, mis asub Tallinnast paa-risaja kilomeetri kaugusel Ida-Virumaal, närve puhata. Pealegi tähistas tema ristiema, iguumenja Varvara seal oma 43. aastat kloostri abtissina. «Olen ristiemaga olnud alati väga lähedane ja arvestan alati tema arvamusega,» sõnab Galojan. «Sealt ammutan ka jõudu protsessiks.»

Eelistungil, millega algas pikk kohtulahing, kus Galojani süüdistatakse enam kui 930 000 krooni ehk ligi 60 000 euro raiskamises isiklikuks otstarbeks, ei pidanudki Galojan kohal olema — teda esindas kaitsja, vandeadvokaat Sven Sillar. Esimene istung peetakse naistepäeval. Prokuratuur süüdistab Galojani raha omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises 2007. aasta juunist kuni sama aasta septembrini, mil ta kuulus eelmainitud ühingu juhatusse.

Anna-Maria pole hüljanud oma iseäralikku huumorisoont. Näiteks tähistas ta mullu veebruaris oma 28. sünnipäeva Patarei vanglas…