"Jah, tõesti! Mis puudutab Indrek Tederit, siis tema üldse alustas antud juhtumist, kuna oli Riivo Sinijärve pikajaline advokaat ja sai seejärel Eesti Euroopa Liikumise advokaadiks," selgitab ta. "Tahaks eelkõige teada, kuidas mugavalt õiguskantsleri toolile maandunud Teder seletab müsteeriumi 125 000 krooniga, mille ma väidetavalt oma advokaatide kaudu talle sularahas 2007.aasta sügisel edastasin?" arutleb ta.

"See on justkui unelm," pahandab Galojan. "Eriti arvestades seda, et seaduste järgi pidi iga 2007.aastal tehtud tehing, mis ületas 100 000 krooni piiri, olema täiendatud paberitega, kust antud rahavahendid pärinevad ja kuhu suunduvad. Teder on suutnud päris kaua mängida antud juriidilises kaasuses halli kardinali rolli."

Anna-Maria Galojan rõhutab ka seda, et on üritanud nii Ilvest kui Tederit ka varem kohtusse tunnistajaks saada, samuti teisigi kõrgeid poliitikuid, kuid Eesti kohtusüsteem on jätnud ta ilma kõigist tunnistajatest. "Ma olen andnud ennast parima, et saada Eestis neid tunnistajateks, kuid kui meil pole õigusriiki ja inimesed pole võrdsed seaduste ees, siis tuleb paluda appi teist riiki," jätkab ta.

Kas sellepärast saigi mindud Londonisse? "Just, sest tegemist on erapooletu, apoliitilise kohtupidamisega, kus valitsejaks on õigusriik, mitte kellegi huvid, et näiteks riigikohtusse asi ei lähe, kuna riigikohtu esimees on pikajaline Reformierakonna eks-aseesimees Märt Rask. Selleks me ju Euroopa Liiduga liitusime. Tunnistajad on loomulikult veel, neid tuleb 10-20 vahel," lõpetab ta.

Kohtuistung jätkub 29.märtsil Londonis.