Valikusõelale jäänud teadlased, kunstnikud, inimõiguslased ja teised võivad viieaastast stipendiumi kasutada omal äranägemisel ning selle eesmärgiks on vabastada nad oma töö tegemiseks rahateenimise koormast.

Tänavuste võitjate hulgas on endine Reutersi fotograaf, kes praegu võitleb inimõiguste eest Sierra Leones, raskustesse sattunud San Francisco teismeliste kaitsja, Bostoni günekoloog, kes aitab ümberlõigatud naisi ja inimese liikumisele pühendunud biomeditsiiniinsener.

Fotograaf Corrine Dufka (46) kajastas Reutersis Sierra Leone kodusõja sündmusi, kuid hakkas seejärel teavitama organisatsiooni Human Rights Watch inimõigusrikkumistest riigis.

Praegu töötab ta ÜRO Sierra Leone inimõiguskohtu heaks.

Lateefah Simon (26) juhib San Franciscos uimastisõltuvusse sattunud või kuritegeliku minevikuga teistmeliste programmi.

Günekoloog Nawal Nour (37) sai preemia töö eest naistega, kel on ümberlõikamisest tingitud terviseprobleeme.

Kirjanik, tõlkija ja õpetaja Lydia Davis (56) pälvis autasu eksperimentaalsete kirjutiste eest. Tema viimane kirjanduslike miniatuuride kogu kannab pealkirja “Samuel Johnson on nördinud”.

Bostoni ülikooli teadlane James Collins (38) tegeleb liikumist juhtivate bioloogiliste süsteemidega. Tema avastused on aidanud diagnoosida Parkinsoni tõbe ja tema vibreerivad jalatoed on aidanud vanadel inimestel jalul püsida.