Kõigil on õigus pereõnnele! Nädala alguses ilmus avalikkuse ette tore uudis, et seksuaalvähemuste õiguste eest seisev jurist Reimo Mets (34), kes on õnnelikus suhtes teise mehega, naudib esimesi päevi isa rollis. «18. augusti öösel sündis väike tüdruk, 3,294 kg ja 47 cm pikk,» andis Reimo teada. Kuidas avanes aga Reimol üldse võimalus isaks saada ja kuidas ta oma isarolli täidab?

Teisipäeval polnud Reimo väikese piigaga veel silmast silma kohtunud, sest lapse sünni juures ta ei viibinud. «Lähen teda täna vaatama.  Tunded on mõistagi ülevad, neid on raske kirjeldada,» sõnas Reimo.
Tüdrukuke on Reimo Metsa lihane tütar. «On ju loogiline, et laps saab alguse munaraku ja seemneraku ühinemise teel. Võimalus, et kaks geimeest omavahel lapse saaksid, on olematu,» selgitab Mets. «See aga ei kahanda meie soovi isadust nautida, head lapsevanemad olla, hoolida. Uskuge, ma olen juristina näinud väga hulle lahutusi, kus heteropaaride lapsed kahe tule vahele jäävad, manipuleerituks saavad. Heita ette, et geid ei sobi lapsevanemateks, on kohatu ja alusetu.»
Reimo leppis tütre ilmale toonud naisega juba kuude eest kokku, milline lapse kasvatamine olema saab. Ajal, mil beebi rohkem ema lähedust vajab, on ta mõistagi emaga. Kui jõudu ja jaksu rohkem, veedab ta üha rohkem aega issi seltsis. «Olgem ausad – ilmas pole paremat asja, kui su ümber on inimesi, kes sind jäägitult armastavad. Ja sellel väikesel tüdrukul neid inimesi juba jagub.»
Palju õnne Reimole ja tema perele!