Hetkel Eesti parim naiskulturist Gerbel Mikk on nüüd Gerbel Mikk-Poortmans. Sest XX. oktoobril astus ta Belgias abiellu belglasest jõusaalihuvilise IT-mehe Guy Poortmansiga.

Gerbel (34) ja Guy (40) leidsid teineteist vaid pool aastat tagasi interneti vahendusel. Et mõned Gerbeli tuttavad on varem samamoodi tutvunud ja abieluranda jõudnud, usub temagi interneti-armastuse võimalikkusesse. «Kaugus ei takista armumist ega armastust,» lausub õnnelik abielunaine. «Kuid siiski, ka liigne lahusolek ei ole hea, kui suhet soovitakse hoida.»
 
Registreerimine lossis
Ehkki Gerbeli ja Guy abielu sõlmiti Ant-werpeni lähistel Steytelincki lossis, oli pulm lihtne ja tagasihoidlik ning piirdus registreerimise ja sellele järgnenud õhtusöögiga.
«Suured pulmad pole mulle ega Guyle kunagi eriti meeldinud, pigem eelistame pulmareisi,» vestab Gerbel. «Samuti ei olnud meil rikkaid vanemaid, kes peo kinni maksaks. Nii tuligi oma finantsidega hakkama saada.»
 #end#
Pulmaseltskond koosnes pruutpaarist ja 17 külalisest. Guy sugulased - vanemad, õde, vend ja onu perekonnaga - ning paar sõpra. Et pruudi lähedased ei saanud Eestist kohale sõita, oli Gerbeli tunnistajateks üks Belgia perekond.
«Eestis pidasime pool pidu oktoobri alguses juba ära,» vestab Gerbel ja lubab: «Aga tagantjärele-pidu tuleb ka kindlasti!»
Nagu mujalgi Euroopas, on ka Belgias pulmade pidamine kallis lõbu. Gerbel ei soovi täpsematest summadest rääkida, kuid mainib, et ainuüksi valge maani pulmakleit oleks maksma läinud 1500-2000 eurot. Ent selletagi kujunes tagasihoidliku pulmapeo maksumus noorpaarile planeeritust kaks korda suuremaks.
 
Xena või Kiisuke?
Gerbelit, keda Guy võiks kutsuda pisikeseks Kiisukeseks, on senises elus võrreldud pigem Sõjaprintsess Xenaga.
Juba 13aastasena hakkas Gerbel muude spordialade kõrvalt ka jõusaali külastama.  2003. aastal tegi ta algust jõutõstmisega ja pühendus kaks suve tagasi lõpuks kulturismile. Miks?
«Vaatasin selle ala tegijaid ja tuli tahtmine proovida. Kuna lihast oli mul piisavalt, siis tundus selle spordialaga tegelemine täiesti positiivne. Nüüdseks on sellest saanud elustiil ja elukutse.»
Elustiil ühendab: nüüd, koos elades saavad Gerbel ja samuti kaunist keha kõrgelt hindav Guy ka üheskoos jõusaalis rassida.
«Enne minuga tutvumist käis Guy jõusaalis keskmiselt kolm korda nädalas,» kirjeldab Gerbel. «Nüüd teeme seda koos samuti kolm korda nädalas. Aga loomulikult käin ise jõusaalis veel ka eraldi, hommikul või peale lõunat, kui Guy tööl on.»
Jõuline elu ja jõulised mehed sobivad riigikaitseakadeemia sõjakooli lõpetanud ja 16 aastat Eesti kaitseväes teeninud Gerbelile hästi. Sedavõrd hästi, et kroonukarjääri lõpetas Gerbel, kaitseliitlase tütar, kapteni auastmes.
Niisiis: Xena või Kiisuke? Kodustest hellitusnimedest Gerbel ei räägi. Aga mida kostab oma naise kohta Guy?
«Ta on kena ja armas inimene! Sportlik, aus ja kangekaelne!»