Pekingi olümpiavõitja ja rahvuskangelane GERD KANTER lubab olümpiakulla ära tuua ka järgmistelt mängudelt Londonist. Esimese kulla rahadega maksis ta aga ära ridaelamu pangavõla.

 

1.Kas Pekingi finaali unes näed?  
Ei näe. Unes ma kettaheidet ei näe ega ketast ei heida. Pigem kuuluvad minu unenäod rubriiki fantaasia.
  #end#
2.Mida mäletad neljandast katsest, mis tõi olümpiakulla?
 
Plaan oli juba kolmandaga ära teha, kuid kuna esimene katse ebaõnnestus, siis kõik nihkus. Pärast neljandat katset teadsin, et medal on käes. Edasine sõltus konkurentidest ja minu võimes neile vastata.
Viiendal katsel segati keskendumine ära. Kuna samal ajal toimus naiste 400 meetri start - ma olin ringi minemas, aga mulle pandi punane lipp ette. Ootamine segas hea keskendumise ära.  
3. Mida tegid BMW salongi avamisel?
Kuna olen ise suur autode huviline, siis rõõmustan, et mind sponseerib väga innovaatiline autofirma. Mul on juba kolmas BMW X5 ja koostöö on kestnud juba alates 2005. aasta sügisest.
 
4. Abiellusid hiljuti Uus-Meremaal Liina Pärteliga. Kas meisterdasite ka lapse valmis? Seda näitab tulevik. Lapsed tulevad siis, kui nad tulla tahavad. Kedagi sundida ei saa.
 
5. Kas valmistud juba Londoni olümpiaks?
Suvel on maailmameistrivõistlused Berliinis. Selge see, et pikem siht on seatud Londoniks. Järgmisel neljal aastal on siht väga selge. Olümpiavõitu on vaja kaitsta. Kui sa oled tipus, siis ei saa madalamat sihti seada.
  6. Kas soovid teha sama, mida saavutas neljakordne olümpiavõitja Al Oerter? Al Oerteri saavutusi on väga raske ületada. Mina sain esimese olümpiakulla 29aastaselt, Oerter võitis esimese olümpiakulla väga noorelt, 20aastaselt ja seega oli tal rohkem aega. Ma oleks ka kahe olümpiakulla üle väga õnnelik.
 
7. Kas treenid juba täisjõuga? Neljas nädal läheb. Praegu on kergem ettevalmistav periood. Jooks, kerge jõutreening, kerged topispallid. Sissejuhatus hooaega.
Jaanuaris läheme Tenerifele koos treeneri ja treeningkaaslastega. Seltsis on ikka trenni segasem teha, üksi on raskem.
 
8. Tervis on korras? Kas kuskilt ei valuta? Mul on oma hea massöör, kes on mind hoidnud ühes tükis. See on mu üks eeliseid tippspordis, võrreldes konkurentidega. See idee sai Leedu tipult Aleknalt võetud.
 
9.Kas Pekingi auhinnamiljon on kulutatud?  
Täpsemalt teenisin 1,6 miljonit krooni. Maksin kodulaenu ära. Nüüd mul võlgu ei ole. See on hea kindel tunne, kui kodu kuulub endale. Siis on parem tulevikku vaadata. Mul oli laenuga ostetud ridaelamuboks Kloostrimetsas ja lepingusse oli  jäetud õigus teha graafikuväliseid makseid.
 
10. Kas kodu on sisustatud? Mis värvi on magamistuba? Üks tuba on veel lohakil. Nii palju ruumi ei ole, et sinna treeningsaal teha. Kodus maal on heiteväljak ja jõusaal. Seal saab igal võimalusel trenni teha. Magamistoa värvi ei ütle, ajakirjandusse see pilt ei jõua. Midagi peab enda teada ka jääma.