Lauljatar Getter Jaani (20) vanaema Riina Roomet (60) on küll harjunud oma lapselast lavalaudadel nägema, kuid seda, et ta ise püünele satub, ei osanud ta uneski ette näha! Inimene õpib kogu elu – oma elus kolme presidendi teenistuses olnud Riina (pildil keskel, paremal Getteri ema Katre) teeb kaasa Kaari Sillamaa Laste Kaunite Kunstide Kooli lavastatud muusikalis «Jane Eyre».

«Minu kehastada on Riversite perekonna majapidajanna Hannah,» on Getteri vanaema õhevil. «Sellist asja pole ma varem teinud ja laulnud pole ma suurel laval samuti mitte.»
Mõneti võib Riina elust sarnaseid ameteid-rolle siiski leida – proua Roomet on töötanud nii Lennart Meri, Arnold Rüütli kui ka Toomas Hendrik Ilvese alluvuses. Viimati oli ta Ilvese ajal presidendi kantselei üldosakonna juhataja. Riina on ka Eesti Vabariigi III klassi teenetemärgi omanik!
Lavahirmu proua Roomet ei tundnud, ta on töötanud üle 40 aasta ka õppejõuna, koolitanud sekretäre ja juhiabisid, nii on tal tulnud suure hulga inimeste ees seista küll ja rohkemgi veel.
Edu ja mängulusti proua Roometile! «Jane Eyre’i» ja Riina Roometi sooritust saab Salme Kultuurikeskuses näha veel 11., 12. ja 13. aprillil.