"Pealtnägijale" andis avameelse intervjuu Eesti Raudteed erastada üritanud Giovanni Sposato, kes hullutas ministreid ja tuhandeid eestlannasid. Kuigi läbi aastate on Sposato Eestit korduvalt külastanud, siis mehele on korduvalt määratud ka sissesõidukeeld. Tema esimene keeld Eestisse oleks pidanud lõppema 2013.aastal, ent seda lühendati 2009.aastani. Korra on Sposato saanud ka eluaegse Eestisse sissesõidukeelu, mis siiski piisavate tõendite puudumisel tühistati.

Tänaseks on Sposato valmis mõnede oma tempude eest isegi vabandama. "Tahtsin mitmed asjad selgeks rääkida. Tean, et paljud vaatavad teie saadet. Tunnen oma südames, et mu käitumine on vahel olnud eestlaste suhtes solvav."

Sposato tunnistab, et tema käitumises oli palju omapärasid, mis ei olnud aktsepteeritavad. "Vaenulikkus riigi vastu, mille külaline ma ju lõpuks olin. Tulin siia, loopisin raha, olin väga ülbe suhtumisega. Tänaseks hetkeks, täie tõega, vaatan tagasi ja mõtlen, et olin ikka paras tolgus."

Ka Sposato esimene avalik etteaste oli "Pealtnägijale", kus esitas ennast Eesti Raudtee erastamise rahastajana. Toona hooples ärimees avalikult nii oma tohutult värvika elu kui ka üüratu rahakotiga. Eestisse jõudnuna kirjeldas mees end aga hoopis modelliarendajana. "Võiks ju öelda skaut, talendiotsija, aga tegelikult mitte, sest siis tegeleksid otsingutega agentuuri juures." Miljardifondi esindas Sposato enda sõnul siis puhtalt isiklikust huvist.

Modelliagendina kohtus Sposato paljude naistega, kellega ka paks pahandus kaasa tuli. "Ma võinuks nendega kohtuda mujal seltskonnas. Ma ei usu, et modellindus siin mingit rolli mängis." Ärimehel tekkis suhe kahe eest lauljannaga, kes mõlemad mehe pikalt saatsid. Asi läks aga nii koledaks, et naised olid sunnitud Sposato ähvarduste tõttu politseisse pöörduma. "Ma ei arva, et ma olen õppinud oma temperamenti kontrollima, ma arvan, et see on ajaga lahtunud. Me kõik mingil hetkel kannatame vaimse tervise murede käes."

Oma käitumise rasketes probleemides süüdistab Sposato hoopis intelligentsi. "Vahel saadakse õnnistuseks kõrgem intelligentsitase. Ma oskan väga palju keeli. Kõige eest tuleb maksta oma hinda. Võib-olla on minu vaimse arengu varjuküljeks teatud käitumisprobleemid."

Kuna ärimehele oli vesteldes omane veider tõmblemine, hakati kiirelt arvama, et Sposato tarvitab ka narkootikume. Nüüd kinnitab kurikuulus staar, et mõnuaineid ta ei söönud. "Mul oli pikk periood kui sõltusin psühhofarmakoloogiast. Benzo Diazepam, Xanax, Vaalium. Mitte nii palju antidepressandid, kui närvide ohjeldamise medikamendid. Praegu on periood, mil otsustasin nende kasutamisest hoiduda, sest sa hakkad täielikult nende peale lootma."

Praegu elatub Sposato väidetavalt Lõuna-Aafrikas asuvate kulla- ja teemantikaevanduste investeeringutest. Tulevikus plaanib Sposato Eestisse maja osta ja palju väiksema käraga siin tihemini käima hakata. "Giovanni Sposatost on saanud osa Eesti folkloorist. See tegelane on läinud. Kui mind tänaval näete, tahate kätt suruda ja koos ühe õlle võtta, siis olen väga rõõmus, aga jätame Sposato minevikku, sest Eesti on edasi liikunud. Ma naudin Eestit. Olen korralik kodanik, korralik eestlane nagu teiegi."