Stass Namini sõnul oli Gunnar Graps väga südamlik, helge inimene. “Ta oli sündinud muusikainimene, määratud kogu elu muusikaga tegelema. Kui sellised inimesed muusikat teevad, on tulemus väga tore, helge, positiivne,” rääkis Namin BNS-ile.

Ta märkis, et Graps oli ehtne rock’n’roll’i mees, kompromissitu. “Sellised inimesed kuuluvad kodumaise rock’n’roll’i kullafondi. Gunnar näitas alati puhast stiili. See on rock’n’roll’i siniveri,” iseloomustas lahkunut Stass Namin.

Mainekas Vene muusikakriitik ja rokiuurija Artemi Troitski nimetas Grapsi erakordselt positiivseks inimeseks. “Mõistus tõrgub uskumast, et teda pole enam meie seas,” tunnistas Troitski. “Jahmatav, et Gunnar on surnud.”

Troitski tõdes, et löökriistamängijad elavad tavaliselt teistest muusikutest kauem, sest trummilöömine on tervisele kasulik. “Ning Gunnar tegi seda väga emotsionaalselt. Oli näha, et ta saab sellest naudingut,” ütles Troitski.

Vene rokitegelase toonitasid, et Gunnar Grapsi nimi tähendab väga palju ka nõukogude kultuuri ajaloos. Troitski sõnul oli Gunnar Graps eesti roki saadik Venemaal.

“Eesti oli kogu nõukogude roki jaoks väga oluline magnet ja suunatähis. Tallinnas käisid esinemas paljud bändid, sellised nagu Mašina Vremeni, Akvarium. Kuid Eesti muusikud olid valdavalt küllaltki kinnised inimesed. Gunnar Graps oli kõigist eesti muusikutest kõige suhtlemisaltim, alati valmis kontakte sõlmima,” meenutas Troitski.

Ühtlasi tõdes ta, et Nõukogude Liidus polnud kedagi teist, kes oleks ühtaegu olnud nii löökriistamängija kui vokalist. “Gunnar Graps oli unikaalne muusik,” toonitas Troitski.

Ansambli Mašina Vremeni liikme Jevgeni Margulisi sõnul oli Gunnar Graps igas mõttes meeldiv inimene. “Temaga suhtlemine tegi alati rõõmu, temaga oli mõnus isegi lihtsalt koos napsutada,” sõnas Margulis.

Ansambli Gorky Park asutaja Aleksei Belov tunnistas usutluses BNS-ile, et uudis Grapsi surmast vapustas teda. “Gunnar kehastas vabaduse, nooruse, rock’n’roll’i vaimu. Ta oli ilus, värvikas, artistlik, andekas kutt,” rääkis Belov. “Temas ühendus kõik kõige parem. Ma poleks osanud arvata, et see juhtub just temaga. Uskusin, et ta jääb alati nooreks ja terveks.”

Belovi hinnangul oli muusiku kestev depressioon tingitud tundest, et teda ei vajata. “Meil oli mõte kutsuda teda Moskvasse kontserte andma. Kuid nüüd on teised ajad, kõik see on väga keeruline,” nentis Belov.

Muusikuteed alustas Gunnar Graps 1960. aastatel, ta mängis ansamblites Mikronid, Magnetic Band ja GGG. Alates 1970. aastate keskpaigast oli Graps Venemaal tohutult populaarne.