«Mulle meeldib selgus töös, kuid suhetes tunduvad varjus sopid ja hallid alad huvitavamad. Ma ei taha teistest kõike lõpuni teada ega ka endast kõike teada anda. Mulle meeldib kild-killu haaval pilt kujundada,» sõnab «Ringvaate» uus saatejuht Grete Lõbu.

Sel sügisel juhib Grete Lõbu (35) «Ringvaadet» lapsepuhkusele läinud Anu Välba asemel. Kohtume Gretega Kungla restoranis, tele- ja raadiotöötajate lemmikkohas, mis paari nädala pärast maha lammutatakse. Kohvitassi taga kahe tunni jooksul vesteldes minu arvamus temast ei muutu. Tunnen Gretes ära selle, mida tajusin ka viisteist aastat tagasi temaga esimest intervjuud tehes. Siis oli Grete 20 ja alustas tudengina tööd telemajas. Grete võib toimetada hittsaateid ja teha keerukaid intervjuusid, värvida juuksed mustaks, punaseks või valgeks, kuid ta on ekraanil ikka seesama, kes ekraani taga – võluv, arukas ja lihtne.
Gretel on kaks tütart, Anna (5) ja Sofia (9), kelle isa on tuntud uudisteankur ja teleprodutsent Margus Saar (47).

Sinu saabumine vaataja elutuppa toob meelde Toomas Hendrik Ilvese – ta ütles presidendiks saades, et nüüd muutub olulisemaks lips, mitte see, mida sa räägid.
Mõtlesin suvi läbi, kas ma peaksin muutuma ettevaatlikumaks. Hoolitsema enda eest rohkem või mõtlema, mida räägin või kuidas olen. Soovitajaid on ju nii palju. Igaüks teab, milline sa peaksid olema. Aga ma ei jõudnud selle mõttega kuhugi. Otsustasin, et jään selliseks, nagu olen. Ka visuaalselt.