Näitleja GUIDO KANGUR on õla alla pannud, et aidata koguda 700 000 krooni huule- ja suulaelõhega sündinud laste raviaparatuuri ostmiseks. Kangur teab, mille nimel tegutseb, sest ka temal endal oli sündides suulaelõhe.

«Mul oli pehme suulaelõhe,» sõnab Guido kANGUR (49). «Mu kõne oli seetõttu ebaselge, nii et ainult vanemad said sellest aru. Lapsed on teadagi julmad. Ma olin maalaps, mistõttu narrijaid polnud, aga kui Tallinnasse sattusin, eks siis ikka väikest pilget oli. Tahan süstida murelikele vanematele optimismi, sest tean, et suulaelõhet on võimalik ravida.»


Kangurile tehti keeruline operatsioon seitsmeselt, sellele järgnes pikk ravi logopeedilises koolis. Ta paranes täielikult ja sai tippnäitlejaks.


Kangur on huule- ja suulaelõhega laste vanemaid ühendava MTÜ «Naerulinnud» patroon. 18. mail toimub näitleja sünnilinnas Jõhvis Kuningas Arthuri Gala, millest saadav tulu läheb naso-farüngolarüngoskoobi ja nasomeetri ostmiseks. Näitleja loodab, et üritusele tuleb palju rahvast ning raha väikeste saatusekaaslaste abistamiseks saadakse peatselt kokku.