Soiu on Paltrowle saatnud lugematul arvul kirju, milles kord kirjutab, kuidas naine eksib jumalasõna vastu ning seejärel ähvardab. Mees on näitlejannale teatanud, et too peab surema ning Gwyneth loodab mehe kohtus seljatada.

Mees ei ole oma süüd veel seni tunnistanud, mis venitab kohtuprotsessi oluliselt. Michael Soiu advokaadi peamine kaitseargument peitub religiooni taha. Nimelt vabandatakse ahistaja käitumist sellega, et surmaähvardustega ei pea Michael silmas füüsilist surma, vaid vaimset uuestisündi.

1999. ja 2000. aastatel saatis Soiu naisele sadu pakke ja kirju, kirjeldades kuidas tema ning Gwyneth on teineteisele loodud. Ta saatis pakkidega naisele sekslelusid, pornograafilise sisuga ajakirju ja filme ning kirjeldas oma kirjades äärmise detailsusega, missuguseid seksuaalakte naisega toime panna soovib.

2001. aastal tunnistas Soiu end küll süüdi jälitustegevuses, ent tema advokaadid võitlesid mehele vanglakaristuse asemel välja psühhiaatrilise ravi. Mees veetis viis aastat haiglas, ent sealt vabanedes jätkusid eelmainitud tegevused.