Idee autor on Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes soovib oma saksa lambakoer Eerosele tutvustada kaastöötajate lemmikuid, teatas ETAle Haapsalu linnavalitsus.

Esialgsetel andmetel on 4. oktoobril linnavalitsuses "tööl" neli koera, kaks kassi, hamster, kilpkonn, ts^ints^ilja, kuldkala ja mesilased.

Loomade "tööpäeva" pikkus ei ole määratletud. See sõltub sellest, kui pikalt keegi koos oma lemmikuga tööl olla saab ja tahab. Kindlasti ei kannata linnakodanikud - igapäevane töö ei katke ning vastuvõtte ära ei jäeta.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektori Tiiu Aro meelest on väga tore, et inimesed kaitsevad ja armastavad oma loomi, aga kui on loomakaitsepäev, siis oleks looma suhtes kõige ausam teda kodusest keskkonnast mitte välja tirida ega panna teda ekstreemsesse olukorda.

Sel päeval tuleks jääda hoopis looma juurde koju, käia temaga looduses jalutamas, osta talle koeras^okolaadi, pakkuda paremaid roogasid — teha talle sellest päevast tõeline pidupäev, aga mitte väntsutada teda võõras kohas, rääkis ETAle tervisekaitseinspektsiooni pressinõunik Agnes Jürgens.

Kui siiski on otsustatud loomad kaasa võtta, peavad kassid-koerad olema vaktsineeritud ja vastama kohalikele kasside-koerade pidamise eeskirjadele. Loomad peavad olema suukorvistatud ja rihma otsas.

Kala ei tohiks kindlasti kuivale jääda, rõhutas Aro.

Rahvusvahelist loomakaitsepäeva peetakse 1931. aastast alates. Eestis tähistatakse seda esmakordselt.