Uudise lükkas ümber muusika maruvihane abikaasa oma Facebookis, kirjutades, et tema mees magab rahulikult ta kõrval ning on täiesti elus.

Mõistagi lahvatas ebatõesest surmauudisest suur meediaskandaal, mis haaras kogu riigi meedia. Ajakirjanikul, kes valeuudise avaldas, tuli aga häbiga selgitusi anda. “Mul on seda väga piinlik öelda, aga mina olen süüdi, et see uudis ilmus,” seisab nüüd selgitus loo veebijuures, kus enne oli surmateade. “See on ainuüksi minu viga. Kuri inimene avaldas internetis valeteate, mida kinnitasid mulle “allikad” ning mina kui ajakirjanik tegin esmakordselt informatsiooni kinnitamata loo ära,” selgitas ta. “Annaks jumal, et Hvorostovski elaks kaua ja õnnelikult, palvetame selle eest. Vabandan tema ja tema abikaasa ees ega tea, mismoodi oma süüd vähendada. Sellistes olukordades ei tohi toetuda kaheldavale infole – see on suur õppetund mitte vaid mulle, vaid kogu ajakirjandusele. Seekord lasen kõik kivid enda pihta loopida. Mul on väga häbi. Kõige olulisem on aga, et ta on elus,” jätkas ajakirjanik tuha pähepuistamist.

Hvorostovski haigus selgus kahe aasta eest jaanipäeval, mil muusik teatas oma ametlikul kodulehel, et jätab ajuvähi tõttu suve lõpuni kõik esinemised ära ning siirdub Londonisse, kus ta paarkümmend aastat oli elanud, ravile. Teade haigusest rabas Venemaa avalikkus eriti just ka seetõttu, et äsja oli vähi tõttu lahkunud tuntud teletäht ning popstaar Žanna Friske.

2016. aasta jaanuarikuus esines Hvorostovski Tallinnas Nordea Kontserdimajas: