Läinud juunis vähki surnud Vene saatejuhi ja lauljatari Žanna Friske ravi toetuseks annetatud 25 miljonist rublast, mis kanti otse naise pangaarvele, on suuremas osas jäljetult kadunud. Toetust hallanud Rusfond andis asjale ametliku uurimiskäigu, kuulutades raha röövituks.

Viimati on süükoormat üritatud veeretada Žanna Friske ema õlule, väidetega, justkui oleks ema see, kes oma tütre ravi jaoks mõeldud raha oma taskusse toppis. Ema Olga Friske on aga murest murtud ja süüdistustest südamepõhjani solvunud ning lükkab talle süüks pandud roima täielikult tagasi.

Žanna andis haigusest teada saades oma pangakonto kasutusõigused emale, kuid lauljanna koomasse langemise järel tühjenes konto pea täielikult, nimelt kandis ema väidetavalt raha enda isiklikule arvele. Žanna vanemad süüdistavad varguses omakorda nende tütre kaasat Dmitri Šepelevi.

Kuigi kõigest mõned kuud tagasi näis, et intriig on vaibunud ja raha kasutamine on tõendatav, muutus olukord, kui selgus, et Friske ema käsi võis kadumises suurt rolli mängida. Ent panga andmed ei valeta ning Läti Delfi kirjutab, et Žanna ema oli kaks nädalat enne oma tütre surma võtnud tema pangakontolt suure summa sularaha. Kui suure, on esialgu teadmata. Kokku on arvelt kadunud umbes 267 000 eurot raviks mõeldud raha.