Veel läinud suvel Kroonika veergudel kohtuvälisesse lahendusse uskunud restoraniärimees AURI HAKOMAA ja MARGIT HAKOMAA ei jõudnud abielulahutuse käigus siiski üksmeelele…

Üheskoos omal ajal Tallinna ühe menukama restorani Olde Hansa käivitanud Hakomaad on oma lahutusprotsessi esimese eelistungi ootel. See peaks aset leidma novembri alguses, kus arutlusele tuleb Hakomaade abielu ühisvara jagamine ning hooldusõigus. Abikaasadele kuuluva ühisvara teemal on spekuleeritud, räägitud firmade väärtusest isegi 70–100 miljoni krooni ringis, mõlemad osapooled on aga varem seda siiski liialduseks nimetanud.

Margit Hakomaa (36) tunnistab, et neil oli pikka aega soov jõuda kokkuleppele, nad tegid Auriga (52) selle nimel üheksa kuud tööd, aga see on nüüd see tulemus… Praegu käib Margiti sõnul Auri juristide poolt väga aktiivne kõikvõimaliku informatsiooni kogumine. «Ütleme nii, et see on loogiline ja mõistlik tegelikult, onju,» leiab naine. «Alati ju uuritakse ja otsitakse, kust annaks kinni hakata. Vaevalt et ta nüüd isiklikult, aga tema juristid püüavad teda ju nii hästi teenida kui võimalik. Mis on täiesti ja absoluutselt loomulik, ainult nende lähenemine on selline — et üritatakse leida midagi põnevat, mis iganes.»

Margit, keda esindab kohtus jurist Monika Sehver, sõnab, et tal oleks praegu tark vagusi püsida. Suhtlus neil Auriga nii-ehk-nii peaaegu puudub ning detailidesse naine ei laskugi: «Kui on nende huvid mängus, siis suhtleme loomulikult, aga eriti mitte. Aga me räägime ainult sellel ühel teemal.»

Margit arvab, et pikka «keissi» nende lahutusest vast ei sünni, sest neil Auriga suuri ja põhimõttelisi lahkarvamusi eriti ei olnud. Lihtsalt asjad kokku võtta ja ära teha. Mis varade väärtusesse puutub, siis Margiti arvates on ju ühisvara jagamise käigus nii või teisiti tegemist füüsiliste asjadega. «Nagu firmad või asjad,» toob naine näite. «Seal ei ole vaja meeletult arvutada seda väärtust, võib ka niisama laia lauaga fifty-fifty panna.»

Auri Hakomaa assistent Olde Hansas Riina Lutsokert sõnab, et mees rändab praegu palju ringi ning on seejuures suurema autoriteringiga pühendunud ühe raamatu kirjutamisele — ega soovi loomingulise palangu ajal oma lahutusprotsessi suurt kommenteerida.

Paar on ootel. Margit, kes enne lahutusprotsessi toimetas omanikustaatuse kõrval ka Olde Hansa perenaisena, ütleb, et seni on tema aeg ka tööta sisustatud. «Oi, aga mul on kolm last ja… ja tore on ka lihtsalt teinekord elu nautida,» sõnab Margit. «Mul on ka paar väikest vabatahtlikku projekti siin ja oleks ka otseselt töötegemist, pakkumisi on, aga no tegelikult ju vajadust pole. Et miks siis?»