Reedel kell 10.25 teatati Põhja-Eesti häirekeskusele, et Tallinnas Tondi 8A õues aia peal istub abitus seisundis kassikakk. Selleks ajaks, kui Tondi vabatahtlikud pritsimehed kohale jõudsid, oli ilmselt päevavalguse tõttu orientatsiooni kaotanud lind juba puu otsas.

Kuna tuletõrjujatel ei olnud kaasas võrku, millega looduskaitse alla kuuluv haruldus kinni püüda, kutsusid nad raadio teel appi kolleegid Mustamäe komandost.

Päästjad tõid kell 11.02 kaku võrguga abil puu otsast alla ja viisid ta loomaaeda. Loomaia töötajate sõnul osutus kinni püütud lind händkakuks.

Händkakk on rongasuurune massiivse tugeva kehaga turjakas kakuline. Lind elab niisketes kuusikutes ja kuuse-segametsades. Tema pesitsusterritoorium on sellise linnu kohta küllaltki suur, mis tuleneb ilmselt tema vähesest stressitaluvusest.

Pesa rajab kakk kas suuremate vareslaste mahajäetud pesadesse, puuõõnsustesse või õõnsaks kõdunenud jämedatesse kännujõmakatesse. Viimase puhul eelistab kõrgelt murdunud tüve madalale kännule.

Händkaku toidupoolise moodustavad erinevad väiksemad linnud, väikesed imetajad, nende pojad, aga ka kala ja konna suhtes ei jää kakk külmaks. Händkakk on püüdnud ka vähke, kuid seda tunduvalt harvem teiste saakobjektidega võrreldes.