Hiljuti lauluga "Juuni, juuli, august" välja tulnud Hanna Martison on üks nendest paljudest artistidest, kes on näosaates blackface'i kandnud. Praeguses olukorras, kus paljud peavad ümberhindama oma väärtuseid ning lugupidamatust, on näosaate osalejad vaikselt oma teo eest vabandanud.

Hanna tegi seda eile pikas videos Instagrami, vabandades mitte ainult mustanahaliste kogukonna, vaid ka Getter Jaani ees, kelle ta skandaali tõmbas. Ja just nimelt skandaal sellest tekkis, juba siis, kui Hanna ja Getter saates üles astusid. Siis ei öelnud Hanna midagi, nüüd palus ta andeks.

"Ma tahan vabandada päriselt ja siiralt kõikide tumedanahaliste ees, kelle tundeid olen mina haavanud, solvanud, kelle kultuuri ma olen lugupidamatult suhtunud, etendades neid näosaates ja kandes afropatse."

"Ma võlgnen väga suure osa sellest, mida ma saan täna teha, näosaatele. Aga sinna minnes teadsin ma väga hästi, et seal (loosirattas) on üks tumedanahaline artist. Sellega pidime me kõik arvestama ja me teame seda. Oma lavapartneriks kutsusin ma Getter Jaani ja me tegime Salt‐N‐Pepa't ja seda austusest nende muusika vastu. Ja mulle väga meeldib see kollektiiv."

Grimmituba: Hanna ja Getter

"Ütlen ausalt, ma isegi ei osanud selle peale mõelda, et ma teen midagi valesti. Kui ma seda praegu ütlen, siis see tundub fucking lollus. Ja see oligi. Kui sellest tuli skandaal, et me tegime Salt‐N‐Pepa't, siis ma ei saanudki kohe aru, milles probleem on ja miks on sellest tulnud skandaal."

"Siis ma lugesin, et me tegime blackface'i. Ma ei olnud sellest midagi kuulnud. Ma tean seda, et kui ma sõidan 50 alal 70-ga, siis see, et ma seda ei teadnud, ei tähenda, et mulle ei saaks teha trahvi. Aga päriselt, ma ei olnud sellest isegi midagi kuulnud."

"Kohe, kui ma lugesin, läbi blackface'i ajaloo ja mida see endast kujutab, siis isegi, kui meie eesmärk ei olnud teha nalja, siis sellele vaatamata tegime me blackface'i."

"Esiteks, mul on ääretult piinlik Getter ees, et minu kutse peale ta sinna tuli. Kõik kriitika, mida tema sai, kõike seda olin tegelikult mina väärt. Aga kõige rohkem on mul piinlik nende inimeste ees, keda ma oma teguviisiga solvasin seda artisti järele tehes."

"Ma ei saa rääkida teiste artistide eest, aga mina seda tänasel päeval kohe kindlasti ei teeks, ja ma loodan, et kõik räägiksid seda juttu. Ma ei julgenud, ma ei osanud. Okei, see kõik oli minu jaoks uus teema, aga ma otsustasin vaikida. Tunnistan. Täna ma saan aru, et kui ma vaikin, siis see on halb. Ma ei hakka ennast mitte kuidagi vabandama, aga ma palun vabandust."

Hanna lisas veel, et suure loomakaitsjana tahab ta adresseerida probleeme kui need juhtuvad. Praegusel juhul on tema valesti teinud ja ta tahabki seda adresseerida. Lauljanna jaoks on oluline, et kõik teaksid, et tema arvates ei ole blackface kunagi okei olnud.

Hanna sai mitmeid kirju, kus temalt päriti aru, kuidas ta saab praegusel ajal oma singlit promoda kui ta ei ole adresseerinud seda aastaid tagasi tehtud vigu. Ta eemaldas ka alguses üles pandud postitused koostööpartneritega ja asendas need vabandusega. Ja ta vabandas ka koostööpartnerite ees.

Suures vabandusetuhinas unustas Hanna Martison mainida, et sama hooajal mängis ta näosaates veel ühe mustanahalist, hiljuti surnud Little Richardit, keda ta etendas 2. saates.

SNKT 2. saade Hanna Martison

Ja Rozallat, keda ta etendas 5. saates.

Hanna Martison