"Aastad on olnud erinevad, kas vanematele külla minnes ja koos lõunatades või siis ise vanemaid võõrustades," ütleb Inglismaal laineid lööv laulja Publikule.

Peres on saanud traditsiooniks, et telepildi vahendusel vaadatakse paraadi ning õhtust kontserti.

"Menüü, mida ise hea meelega sel tähtsalt päeval pakun, on mõeldud kaheksale inimesele.
Kuigi mulle meeldib eksperimenteerida erinevate köökide ja maitsetega, eelistan sellistel puhkudel traditsioonilisi roogasid."

Hannah avaldab Publikule tänase õhtu pearoa retsepti, et seda saaksid ka lugejad oma kodus proovida.

"Kõikide nende toitude puhul on tegemist ääretult kergelt valmivate hõrgutistega, millel on lühike ettevalmistus aeg ning palju asju on võimalik ka juba eelmisel päeval ära teha," selgitab Hannah.

Mustsõstra kastmes, soja ja tüümianiga maitsestatud part, hapukapsa ja ahjukartuliga:

Vaja läheb:
2 külmutatud parti
1 pudel Light sojakastet
soola
1 pott värsket tüümiani
1,5 kg hapukapsast
20 kartulit
võid
külmutatud mustsõstraid

Part

Part – 6-8 inimeele peaks arvestama 2 parti, kuna kontide vahelt jääb liha üsna vähe järele.
Võta sügavkülmutatud part 24h enne marineerimist sulama. Pidupäevale eelneval õhtul tükelda sulanud part. Lõika ära rasvased ääred ning pane sisikond eraldi. 

Tükelda ka värske tüümian. Võta suur kauss ja marineeri igat parditükki soja ning värske tüümianiga, hõõrudes liha käte vahel marinaadiainetega. Ettevaatust soolase sojaga!

"Mina kasutan Light Soja kastet, milles soolasisaldus on väiksem ning pole ohtu, et liha liiga soolane saab. Minu reegel on see, et soola võib alati juurde panna ning kuna pardiliha on väga hõrk, peab ettevaatlik olema. Kui kõik tükid on marineeritud, tõsta nad küpsetuskotti ning pane koos küpsetuskotiga kaussi ööpäevaks jahedasse marineeruma."

Järgmisel päeval kuumuta pann, lisa natuke rasvainet ning pruunista pardi tükid kergelt kahelt poolt – et nahk tõmbaks kergelt krõbedaks ning omandaks kena pruunika tooni. Pruunistamise käigus riputa õrnalt peale soola ning valget pipart.

Seejärel tõsta tükid uuesti küpsetuskotti ning küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes 1.5 tundi. Jälgi, et part üle ei küpseks.
Pardimaksa võid kergelt võis pannil pruunistada ning serveerida eraldi pardi kõrvale.

Hapukapsas

"Mina ostan kapsast turult, sealt saab eriti värsket ja maitsvat kapsast," jutustab Hannah.

"Pane kapsas suurde potti ning hauta nõrgal tulel, aegajalt segades. Mina hautan kapsast 7-8 tundi ning lisan rasvaineks hanerasva, mis annab kapsale võrratu maitse. Olenevalt kapsast maitsestan kergelt soola ja fariinisuhkruga. Üldiselt on kapsaga nii, et mida kauem hautada, seda pehmem ja hõrgum on maitse. Kapsa võib vabalt ka eelmiselt päeval valmis hautada."

Ahjukartul

"Usun, et ahjukartulit oskab iga perenaine teha. Koori kartulid, lao võiga määritud vormi või ahjuplaadile, riputa peale soola ning küpseta 200 kraadi juures. Vahepeal keera kartulid ringi, lisa tsipake vett, et kartulid ära ei kuivaks. Küpseta niikaua kuni kartul on pehme ja kuldselt pruunikas."

Mustsõstra kaste:

Võta külmutatud mustsõstrad toatemperatuurile sulama. Purusta saumikseriga sulanud mustsõstrad ning suru nad läbi sõela. Kalla saadud vedelik potti ning kuumuta segades kuni keemiseni. Serveeri kuumalt pardi kõrvale.

Head isu!