Hõissa, pulmad! Endine hansapankur Hannes Tamjärv abiellub juuni lõpus oma kauaaegse elukaaslase ja pisitütre ema Dina Tertsusega.

Hannese (49) ja Dina (32) pulma-trall pannakse püsti Järvamaal Roosna-Alliku vallas Tamjärvele kuuluvas Esna mõisas. Kutsutute seas on kõik omaaegse panganduse vaieldamatud ässad - Hansapanga rajajad ning ülejäänud Eesti äri-eliit, kes figureerib iga-aastastes rikkaimate inimeste edetabelites.
 
Väljapeetud mõisapidu
Kuigi pidu peetakse häärberis, ei kavatse noorpaar sellega üle pingutada. Aastate eest, kui majandus õitses, nimetas Tamjärv ka mõisate suvemajaks ostmist snobismiks kuubis, öeldes, et need pole turvalised ega kodused.
«Pigem tõmbasid mind Esna põllud ja metsad,» pajatas miljonär intervjuus Eesti Ekspressile. Kuna aga loodusesse sulandunud Esna puidust ehitatud mõis oli väga kodune, murdus Tamjärve tõrksus vanade majade vastu. Esna mõisaga tegeldes hoomas ta, et igal majal on oma õhustik, oma lugu.
«Võib-olla see kõlab liiga ilusti, aga vana maja võib olla õpetaja,» sõnas Tamjärv.
#end#
Tamjärv oma pulmadel ei peatu, ta hoiab madalat profiili - kommentaarita jättis ta ka Postimehe, kui see veebruaris üritas uurida, milliseid emotsioone tekitab temas Valgetähe III klassi teenetemärgi saamine.
 
Hindab naises positiivsust
Rocca al Mare kooli rajaja ja praegune nõukogu esimees Tamjärv ei armasta eriti seltskonnas liikuda. Üks väheseid erandeid oli mullu juulis Audentese tenniseväljakul peetud matš, mida mees tuli vaatama Dina ja nende toona aastase pisitütrega.
Peretuttavate sõnul on tütar ja isa otsekui kokku kasvanud. Lapse sünni järel, kahe aasta eest mais võttis Hannes isapuhkust, et Dina võiks koolis edasi käia ja omandada Akadeemia Nordis bakalaureusekraadi psühholoogia alal.
«Kõige enam hindan ma soojust ja tarkust,» on Tamjärv oma naisideaali kirjeldanud. «Ilu ja tarkuse kõrval peab naisel olema positiivne maailmapilt. Kõigil ununeb vahel ära, et maailm on ilus, tore ja hea. Seda ei tohi unustada ja probleeme juurde mõelda.»
Tamjärvele on oluline, et naine oleks vaimselt tasakaalukas. «See ei tähenda seda, et naised peaksid kogu aeg väga tasakaalukad olema. Kui naine pole tujukas, siis on midagi valesti,» arvas Tamjärv ühes usutluses. Samas ütles mees, et liigne tujukus on naise üks hirmsamaid omadusi...
 
Värvikas ­poissmehepõli 
Tamjärv on olnud abielus modellist meedia- ja moeärinaiseks tõusnud Pille Pihlamägiga. Pärast selle liidu lõppu oli tema elukaaslaseks tennisist Helen Laupa.
Laupast lahkumineku järel seostati ekspankurit mitme tol ajal avalikus elus tuntud kauni naisega - DJ Elektra, Virzinja Kotkase ja kirjastaja Tiina Ristimetsaga. Viimasega sidus Tamjärve kümne aasta eest ühine huvi kultuskirjanik Paulo Coelho vastu. Koos käidi ka romantilisel reisil Hispaanias, kus liiguti tähendusrikastes paikades, mida kirjeldab Coelho oma romaanis «Alkeemik». See raamat oli siis Tamjärve ja tema sõpruskonna kultusteos.
Dina on täpselt see naine, keda on Tamjärv kirjeldanud oma ideaalina - eelseisev pulmapidu vaid kinnitab seda.
Nii nagu Hannesele, on see ka Dinale teine abielu.
Hannesel on Pillega 19aastane tütar Laura ja Dinal eelmisest abielust teismeline tütar Lisa-Maria, kes õpib Rocca al Mare Gümnaasiumis.
 
 
 
 
Hannes Tamjärve tunnustused:
Aasta ärimees 1994
Aasta ärijuht 1995
Valgetähe III klassi teenetemärk 2010
 
Töine karjäär:
Tamjärv oli 1991-1996 Hansapanga juhatuse esimees ja seejärel 1999. aastani samas nõukogu esimees. Ta oli ka Rocca al Mare Kooli üks asutajaid 1999. aastal ja on jäänud kooli nõukogu esimeheks tänaseni.
Teda on seostatud kümnete erinevate ettevõtmistega, näiteks Kakumäe jahisadama ehitamise, üliökonoomse, elektri jõul liikuva rolleri arendamise ja tuulikute rajamisega. Meest mainitakse sageli koos selliste Uus-Eesti ärielu käima lükanud suurnimedega nagu Rain Lõhmus, Tiina Mõis, Hans H. Luik, Jaan Pillesaar ja Arti Arakas.
 
 
Mida multimiljonärile kinkida?
Hannesega panga rajanud Jüri Mõis:
Ei ole ideed. Tahan istuda teiste rongi ja ära kuulata ülejäänud külaliste kingiideed. See on küll valejutt, et me talle auto kingime. Muide, mul ja Hannesel on täiesti identsed autod - Mercedes Benz ML 420 CD ehk diiselmootoriga
linnamaasturid.
Hannes on vähenõudlik inimene, see tähendab, et teistelt nõuab ta vähe, aga endalt hästi palju. Tegelikult tahaks Hannesele kinkida midagi enamat kui lihtsalt asja, aga ootan sõpruskonna ideid. Ametlik pulmakutse ei ole veel minuni jõudnud, aga mulle on helistatud ja küsitud, mis aadressile kutse saata.
 
Ekskolleeg, LHV Panga suuromanik Rain Lõhmus:
Kutset ei ole ma veel saanud, aga Hannese puhul ma mõnd nii väikest asja nagu paat või lennuk või auto ei hakka vaatamagi, Hannesele tuleb midagi olulisemat kinkida kui mõni asi.
 
Eesti jõukamaid naisi Tiina Mõis:
Hannese pulmadest tean. Ta on tõesti eriline inimene ning kingitusi ilmselt üldse ei soovi. Kui, siis mingit heategu.