"Olen tahtnud olla oma väga armastatud poegadele hea isa. Kasvatanud ja suunanud neid kristlike ja inimlike tõekspidamiste järgi ja püüdnud olla isamaaliseks ning patriootlikuks eeskujuks," kirjeldab Võrno oma järjekordses Facebooki postituses.

"Poisid on saanud väga hea üld-, kunsti- ja muusikahariduse. Huvi teha sporti ja väärtustada tervist. Olen tasunud kõik kulud poja õpingutega Hiinas IB koolis ja toetanud selle läbi Eesti tööjõuturgu kvalifitseeritud tulevase maksumaksja ja tubli tööinimesega," jätkab mees oma tegude üleslugemist.

"On kirjeldamatult kurb, et Häli olukorrast rääkiv lugu ilmus moonutatult ja riivates kõigi asjassepuutuvate tundeid. Olen väga õnnetu, et olen viivitanud oma kokkuleppe mittetäieliku täitmisega," tõdeb telemees ja sõnab, et siinkohal teema lõppeb. "Häli saab kogu talle kuuluva osa. Nii nagu olen toetanud tänaseni, toetan oma poegi ka edaspidi," lubab meelelahutaja, et maksab eksnaisele summa, mille talle korteri sissemaksu eest võlgu jäi.

Laupäevaleht LP avaldas intervjuu Häli Veskaruga, kes elas Hannes Võrnoga koos kaks kümnendit ja kasvatas üles temaga kaks poega. Naise sõnutsi muutus meed siis, kui tuli tagasi missioonilt Afganistanist. Häli pakkis mõne aja pärast oma asjad ja lapsed ning lahkus paari ühisest, suurest ja kaunist Viimsis asunud ridaelamust. Seda, et Võrno oma missioonist (ja perest) raamatu kirjutab, ei teadnud Häli enne, kui kirjatükk poelettidele potsatas.

Pere sai raamatust ja oma osalusest selles teada alles teost müügilettidel nähes. Kõige valusam hoop tuli enne raamatu ilmumist Anu Välba pühapäevahommikusest saatest, kus Hannes Võrno ütles kogu Eesti rahva ees, et on oma poegades pettunud. Üle Häli põse valguvad sellest rääkides tulised pisarad. "Ta müüs meie pere selles raamatus maha. Teenis meie pealt, ilma et oleksime seda ette teadnud või aimatagi osanud," ütles Häli LP-s.

Kooselu jooksul soetatud vara läheb seaduse järgi mõlema poole vahel võrdselt jagamisele. Miks elab siis Häli pojaga pisikeses üürikorteris ja Hannes suures majas üksi? Miks ei ole Häli pöördunud kohtu poole, et vara õiglaselt jagataks? Häli ütleb, et kaalus seda varianti, aga otsustas, et talle on tervislikum pikka kohtusaagat mitte ette võtta. Kui mõtleme, kui palju maksab Eestis juba advokaaditeenus, jääb üle vaid Häliga nõustuda. Ta valis rahumeelse tee – osapoolte vahel kokkuleppe saavutamise. Praeguses vääringus maksab 300-ruutmeetrine ridaelamu Viimsis vähemalt 200 000 eurot. Häli on aga väga kompromissialdis inimene, kes on jõudnud tänaseks punkti, kus ta ei taha rohkem kui see, mis ta ise ühisesse majja sisse maksis ja mida Hannes Võrno on talle meili teel ka lubanud maksta. See on suvila eest saadud 40 000 eurot, mis annaks Hälile kindluse, et ta saab oma eluga hakkama ja ka poegi toetada.

Jaga
Kommentaarid