Margit Kõrvits tõdes "Ringvaates", et kuigi alguses oli Saaremaal veidi hirmutav õhkkond, siis nüüdseks on kõik väga kokkuhoidvad. "Üldine meeleolu on üksteist toetav, väga sõbralik ja saarlaste kombekohaselt ei puudu ka muidugi ühestki päevast võllanaljad."

Ka Saaremaa täielikku karantiini peavad mõlemad õigeks. "Ma ei oska iga inimese eest siin tõesti rääkida, kuid ma arvan, et need meetmed on vajalikud ja loodame, et ka ajutised ning ühel hetkel ikkagi kõik laheneb ja ettevõtjad saavad normaalsusesse tagasi," tõdeb Margit.

Omavahel saavad abikaasad karantiinis hästi läbi ning proovivad kasvava lahutuste arvuga mitte kaasa minna. "Õnneks on meie elamine jagatud erinevate hoonete vahel ja meil on olemas võimalus, et me saame teise majja minna, teisele ruumi anda. Harry saab trummi taguda, ukulelet mängida. Kui on vaja, siis saab lihtsalt metsa põgeneda," naljatab Margit.

Harry tunnistab, et poes käimine on seal peres tema õlule jäänud. "Meie peres käib poes see, kellest tahetakse lahti saada ehk siis mina. Mul on mask, mul on kummikindad, hoian distantsi ja seda juba mitu nädalat. Alguses oli küll natuke häiriv see, et inimesed olid ikkagi väga lähestikku ja paljudele ei jõudnud see kohale, aga nüüd on paljudele see siiski kohale jõudnud."

Mõistetavalt ei saa kumbki praegu ka tööd teha, mistõttu on sissetulekud märgatavalt väiksemaks jäänud. Harry avalikustab, et temal sissetulek praegu üldse puudub. "See on tõsi, see on karm, aga kõik on meiega praegu ühel joonel. Minu ainus lohutus on see, et ma elan Eesti Vabariigi pensionäriga koos," selgitab Margit.

Saaremaa elu saab nende sõnul toetada eelkõige kohalikke tooteid tarbides. "See pilt ei ole selline, et kui keegi oma peas mõtleb, et kõik saarlased on langenud nagu peale viikingitega taplust, siis seda loomulikult ei ole. Saarlased saavad hakkama. Siin näitab see olukord, kuidas kogukond hakkab tööle, kuidas info liigub," kiidab Margit saarlaste sitkust. Harry leiab, et kurjajuur valitseb hoopis internetis. "Mida mina isiklikult paneks praegu kinni, oleks netikommentaatorid. Ei ole tarvis praegu süüdlasi otsida, see on mõttetu tegevus. Praegu tuleb kõik ühise eesmärgi nimel tegutseda."