Londoni Kuninglikus Draamakunstide Akadeemias teatrihariduse omandanud Fiona Shaw on olnud ühtviisi edukas nii filmilinal kui teatrilaval. Filmisõbrad tunnevad teda kui "Harry Potteri" filmisaaga võlurpoisi tädi Petunia Dursleyna ja menusarja "True Blood" 4.hooaja ühe peaosalise Marnie Stonebrookina. Teatripublik on teda aplausiga tervitanud rollide eest kümnetes teatrietendustes, nende hulgas "Electra", "Hedda Gabler", ja "Richard II".

Cannes'i filmifestivalil Kuldse Palmioksa auhinnaga pärjatud "Elu puu" on linale toonud Terrence Malick, kriitikute poolt hinnatud filmide "Laastatud maa" ja "Peenike punane joon" režissöör. Oma eepilises draamas on Malick loobunud selgest süžeest ning pühendunud igavikulistele ja filosoofilistele küsimustele. Filmi keskmes seisab Texase keskklassi perekond, kus Brad Pitti kehastatav karmikäeline pereisa õpetab oma lapsi enda eest seisma ja maailmale vastu astuma. Fiona Shaw kehastab filmis perekonna vanaema rolli.

15. Pimedate Ööde Filmifestivali pidulik lõpugala toimub 30. novembril kell 19:00 Nokia Kontserdimajas. Seekordsel galal sammuvad nii Eesti filmitegijad kui väliskülalised esmakordselt Tallinnas üritusele üle punase vaiba, nagu see on tavaks maailma mainekamatel filmifestivalidel. Piiratud koguses pileteid on huvilistel võimalik osta nii Piletilevi kui Ticketpro müügikohtadest.

"Elu puu" linastub alates 2. detsembrist ka Eestimaa kinodes. Vaata filmi trailerit ja tutvustust PÖFFi koduleheküljelt http://2011.poff.ee/est/filmid/programmid.p/lopufilm/elupuu