39-aastane lauljatar oli Beautiful Trauma üleilmse tuuri raames jõudnud Saksamaale. Seal olles kasutas ta võimalust ja avastas Saksamaa võlusid, samal ajal postitades oma pere tegemistest pilte ka sotsiaalmeediasse. Üks nendest piltidest oli ka nüüdseks kurikuulus foto tema lastest, 8-aastasest Willow Sage'st ja 2-aastasest James Moonist, keda on näha holokausti mälestussammaste vahel jooksmas.

"Berliin, ma armastan sind," kirjutas naine postituse juurde. "Ja kõikidele kommentaaridele; need kaks last on tegelikult juudid, nagu olen ka mina oma ema poolt. Inimene, kes selle paiga kontsrueeris uskus sellesse, et lapsed saaksid olla lapsed, ja minu jaoks tähistab see elu pärast surma. Palun hoidke oma hukkamõist ja viha endale."

Pink viitas tõenäolselt oma tekstis Peter Eisenmanile, New Yorki arhitekt, kes disainis mälestuspaiga Berliinis. Ta on varasemalt BBC'le öelnud, et tema meelest ei ole laste mängimine mälestussammaste vahel lugupidamatu või solvav. "Inimesed on alati sammaste ümber ringi karanud, nad on päevitanud, lõunat pidanud ja minu meelest on see lubatav," rääkis arhitekt.

Pinki piltide alla sotsiaalmeedias on ka eelnevalt tema laste kasvatamise meetodite kohapealt palju kriitikat kogunenud. "Inimesed ütlesid isegi, et keegi peaks lastekaitse kutsuma, sest poiss ei kanna mähkmeid," räägib Pink Ellen Show's pildist, kus ta poseerib oma lastega merel seilamas. "Ma nutsin palju pärast seda kommentaari, sest mulle meeldib oma perekonda jagada... Ma olen oma laste üle uhkem, kui ühegi teise asja üle oma elus."