2010. aasta novembris rõõmustas kogu Britannia, kui lekkis avalikkusele uudis, et nende lemmikpaar Kate Middleton ja prints William on lõpuks kihlunud. Paar oli selleks ajaks koos olnud 8 pikka aastat ning lõpuks helisesid pulmakellad.

1. Millal?

Pulmad peeti 2011. aastal, 29. aprillil. Päev oli Inglismaal selleks puhuks täiesti vabaks tehtud.

2. Kus?

Tseremoonia toimus Westminster Abbeys, kus on kroonitud kõik Briti monarhid alates 1066. aastast. Samas kohas on toimunud ka teisi kuninglikke pulmi. Teiste seas on kirikus abiellu astunud toonane printsess Elizabeth (Liz II) ja Philip (1947), printsess Anne ja Mark Phillips (1973) ja prints Andrew ja Fergie (1986).

3. Kuidas pulmaülekandest osa saadi?

Pulmamelu kanti üle kogu maailmas. Lisaks BBCle, CNNle ja teistele tuntud uudiskanalitele nägi pulmatseremoonia otseülekannet ka ETVs.

4. Mis tseremoonial tehti?

Kate Middleton sai oma sõrme uhke pulmasõrmuse, kuid prints William otsustas oma sõrmusest loobuda. Pidulikul sündmusel puhkusid trompetid ning esines Londoni kammerorkester koos Westminster Abbey ja kuningliku kooriga. Kõlavast muusikast valmisid ka CDplaadid ning isegi kassetid, mis ilmusid maikuu alguses müügile.

5. Kus sai Kate'ile lippu lehvitada?

Kate Middleton sõidutati kohale läbi Whitehalli ja Parlamendiväljaku, saatjaks valveparaad hobustel.

6. Milliseks kujunes kuninglik pulmapidu?

Pärast tseremooniat olid Kate'i ja Williami pere ja sõbrad oodatud kuninganna poolt lõunasöögilauda. Seejärel toimus prints Charlesi korraldatud õhtusöök ning seejärel oli peo aeg.

7. Kes olid pulma kutsutud?

1900 inimest said kutse tseremooniale, 600 lõunale Buckinghami paleesse ja 300 külalist olid oodatud ka õhtusele peole, kus viibisid nii Briti kuninglikud kui Middletoni perekond. Teadaolevalt said pulmakutse ka mitmed kuulsused, nagu näiteks David ja Victoria Beckham, Elton John ja David Furnish, Guy Ritchie, Clive Woodward ja Rowan Atkinson.

8. Kui palju pulm maksis?

Hinnanguliselt 50-100 miljonit naela, millest suurema osa maksavad kuninglikud ning Kate'i vanemad.

9. Kuidas rahvas kuninglikku pulma tähis?

Suurbritannia peaminister David Cameron ütles, et tema poolest võib linnarahvas kasvõi laudadega tänavale tulla ja suurest peost ka enda peo teha! Ilmselt ta siiski unustas, et kuningas ei ole tema ...

10. Millist kleiti Kate kandis?

Kleidi lõige oli veidi ajaloohõnguline, meenutades 30ndaid. Materjalidest on kasutatud ekskusiivset pitsi ja täissiidi - mis kergitas kleidi hinda ilmselt korralikult. Pulmakleidi autor on Alexander McQueeni moemaja peadisainer Sarah Burton.