PAUL McCARTNEY ja HEATHER MILLSi lahutust on tabanud järjekordne tagasilöök — Heather ähvardab avalikustada nende abieluteraapia sessioonidel salvestatud lindistused.

Heather Mills naudib jälle ajakirjanduse kõrgendatud tähelepanu. Eksbiitel Paul McCartney’st lahutav heategevusaktivist ähvardab avalikustada lindistused, mis salvestati ajal, kui paar püüdis oma abieluprobleemidest üle saada. Lindistusi, mis on salvestatud Pauli Peasmarshi maamajas 2005. aasta kevadel, on nimetatud «kirjeldamatult plahvatusohtlikeks».

Aasta tele-show

Heather üllatas mõni nädal tagasi avalikkust ülimalt avameelse teleintervjuude sarjaga.

«Mind on ajakirjanduses kujutatud hullemana kui pedofiile ja mõrvareid, ometi olen ma viimased kakskümmend aastat tegelenud vaid heategevusega,» halas ta pisaraid pühkides. Ta võrdles end printsess Diana ja Madeleine McCanni emaga ning väitis, et üks «maa-alune organisatsioon» on teinud talle tapmisähvardusi. Kui keegi peaks ta aga tõsimeeli «ära koksama», tuleb tõde ikkagi päevavalgele, sest ta on andnud oma usaldusisiku kätte «karbitäie asitõendeid».

See must kast varjavat tundidepikkusi lindistusi, millel paar räägib Pauli esimese abielu probleemidest ning tema kalduvusest kriise vägivallaga lahendada, arutab ulatuslikult oma seksuaalprobleeme ning tülitseb Pauli napsilembuse ja kanepisuitsetamise pärast. Heatheri sõnul tunnistab Paul näiteks, et ta lõi ka oma eksabikaasat Lindat «üks või kaks korda».

Pahaendeline must kast

Ühe Briti telekompanii nimetu allikas kinnitab, et ta on lindistusi osaliselt kuulnud — Heather ise mängis talle paremad palad ette. Heather väitis talle, et lindistas nende vestlusi, kuna ta tahtis maailmale tõestada, et abielu purunemises on süüdi Paul, mitte tema.
«Seal on pikad venivad vestlused — Heather nimetab neid teraapiasessioonideks. Tema sõnul oli Paul teadlik, et vestlusi lindistatakse. Minu meelest ta seda ei teadnud — aga see on ainult minu arvamus. Igal juhul meeldib Paulile endast rääkida — ja seda võib ta nüüd kibedasti kahetseda. Kui Heather lõpuks lahkus, jäi mulle mulje, et kontekstist välja võetuna on need vestlused nagu dünamiit, aga abielu laiemas kontekstis ei kajasta need sugugi seda, mis selles abielus tegelikult toimus.»

Pauli patud

Üks Paulile lähedal seisev inimene püüab teda alkoholismisüüdistusest puhtaks pesta. «Paulil on probleem, aga see ei ole alkoholism. Ta ei kanna alkoholi väga hästi,» ütleb ta. «Kui ta joob rohkem kui kolm või neli viskit, kukub ta pikali. Ta lihtsalt ei saa palju juua. Ja mis kanepisuitsetamisse puutub, siis siin on tegemist Heatheri ignorantsusega. Lõppude-lõpuks läks ju tema televisiooni ja teatas, et kõik, kes kanepit suitsetavad, tuleks vangi panna.»

Vastulöök meedialt

Avameelse intervjuuga tegi Heather endale karuteene ning nurjas oma pressiesindaja kuudepikkuse töö tema imago silumisel. Briti meedia suhtub Heatherisse lahutusest saadik kui kullakaevajasse ja tuleharki, kelle eesmärk on vanaldane biitel rahast paljaks teha ja tema maine porri tallata. Ei maksa unustada, et lahutuse ilmsikstuleku ajal tiris ajakirjandus päevavalgele ka Heatheri abielueelse karjääri prostituudina.
Kõige selle tulemusel lõpetas Heatheri pressiesindaja temaga koostöö. «Minu seisukoht on, et meediaga tuleb heades suhetes olla, kui tahad negatiivset positiivseks pöörata,» ütleb ta. «Ma soovitan alati ignoreerida kõike halba, millega sind loobitakse. Ma ei esinda enam Heatherit. Ma soovitasin tal nendest intervjuudest keelduda, aga ta ei suuda end alati kontrollida.»

Heatheri freak show:

• «Mind on ajakirjanduses kujutatud hullemana kui pedofiile ja mõrvareid, ometi olen ma viimased kakskümmend aastat tegelnud vaid heategevusega.»
• «Nad on nimetanud mind hooraks, kullakaevajaks, fantaseerijaks, valetajaks. Ja ma olen oma tütre pärast vait olnud.»
• «Ma kaalusin tõsiselt endalt elu võtmist, et mu tütar saaks elada turvalisemat elu.»
• «Arvake ära, miks ma kõik meie vestlused lindistasin? Sest mitte keegi ei usu mind! Ma olen palunud, ma olen anunud, ta teab, et ma olin enesetapu äärel, ja mitte midagi ei ole tehtud.»
• «Mul on karbitäis asitõendeid, mis saadetakse ühe isiku kätte, kui minuga midagi juhtub. Nii et kui te mind ära koksate, saab see isik need asitõendid ikkagi kätte, ja tõde tuleb päevavalgele.»
• «Ma võiksin kahe sekundiga Ameerikasse kolida, aga ma jään siia (Inglismaale), et mu tütar saaks olla oma isa lähedal. Te ei kujuta ette, milliseid kompromisse ma olen pidanud tegema!»
• «Mulle pole midagi pakutud, OK? Mitte midagi! Kust te võtate, et ma üldse raha tahan? Me ei käi kohtus rahast rääkimas. Ma pole sellest esimesest päevast peale huvitatud olnud. Inglismaal ei ole abieluvaralepinguid. Aga ma nõudsin seda, et tõestada oma armastust Pauli vastu.»