PAUL McCARTNEY ja HEATHER MILLSi lahutus kujuneb suuremaks kanakitkumiseks kui prints Charlesi ja printsess Diana oma kümme aastat tagasi. Heather nõuab Pauli 1,5 miljardi dollari suurusest varandusest veerandit.

Ehkki Heather Mills (38) väitis maailma rikkaima rockmuusiku Paul McCartney’ga (64) abielludes, et teda mehe 1,5 miljardi dollari suurune varandus ei huvita, on ta palganud printsess Diana advokaadid ning nõuab Paulilt 381 miljonit dollarit. Heather käis mõni nädal tagasi Mischon de Reya advokaadibüroo kuue tippadvokaadiga läbirääkimistel. Tiim valmistub esimeseks kohtulahinguks, mis peaks aset leidma septembris.

Pärast Heatheri viimaseid sõnavõtte ajakirjanduses ei saa ka Paul enam vaiki olla. Heather kurtis, et ta tunneb end abielu purunemise tõttu «nii mahajäetuna». «Ma pole end kunagi nii üksikuna tundnud,» pasundas ta Briti kõmulehtedes. Paul annab vastulöögi: «Tunnen end reedetuna. Ma pole kunagi teinud muud kui teda armastanud. Tema aga tahab mulle haiget teha. See on mulle ja minu perekonnale väga häiriv aeg.»

Heather hõõrub soola Pauli haavadesse. Ta on oma töötajate juuresolekul öelnud, et ei kavatse enam kunagi «pensionäriga kohtama minna».

Fantaasia

McCartney’le lähedal seisev allikas imestab, kuidas saab Heather end mahajäetuna tunda. «Fotodel, millel ta end nii mahajäetuna tunneb, on ta Madonna kontserdil ja kulistab õlut,» räägib ta. «See oli tal järjekordne katse näidata Pauli negatiivses valguses. Paul on teda kogu aeg armastanud, tema aga mängib ohvrit.»

Heatheril on põhjust stressis ja masenduses olla küll. Umbes sel ajal, kui paar lahku läks, ilmusid ajakirjandusse teated tema mustast minevikust. Selgus, et Heather töötas enne mootorrattaõnnetuses jala kaotamist prostituudina.

«Heather elab fantaasiamaailmas, ta on endale uue mineviku välja mõelnud,» räägib üks teadja. «Ta väidab, et need lood tema minevikust põhjustavad talle stressi. Aga need lood vastavad tõele. Ta arvab, et me kõik oleme lollid ja et ta võib musta valgeks rääkida. Mõelda vaid, et Paul kaitses teda, kui nad lahku läksid. Selline aumees ta juba kord on.»

Ostis vale maja

Kui paar lahku läks, ostis Paul Heatherile oma maakodu lähedusse maja, mis läks talle maksma 1,2 miljonit dollarit — et oleks koht, kus ta saaks tütart hõlpsasti vaatamas käia. Ühtlasi pakkus ta Heatherile lahutuskompensatsiooniks 57 miljonit dollarit. Heather polnud rahul ei maja ega Pauli pakkumisega. Ta kurdab oma kaastöötajatele iga päev, et maja asukoht pole piisavalt hea — liiga suure tee lähedal, liiga avatud uudishimulikele pilkudele. 57 miljonit dollarit lükkas ta aga külmavereliselt tagasi, et asuda advokaatide abil summat seitsmekordistama.

«Heather leiab, et Paul oleks võinud osta talle veidi privaatsema elukoha,» räägib üks asjassepühendatu. «Ta usub, et Paul tegi seda meelega, et teda ärritada. Ta püüab seal olla nii vähe kui võimalik.»

Külaelanikud on Pauli majas siiski näinud — õhtupimeduses tütre järel käimas ja teda tagasi toomas. «Paul on ilmselgelt masenduses,» räägib üks Heatheri uus naaber. «Ta on paari kuuga kümme aastat vanemaks jäänud.»

Intsident Londoni kodus

Möödunud nädalavahetusel leidis aset ärev intsident Pauli Põhja-Londoni kodus. Heather saabus sinna ette teatamata tütre järele ning avastas, et värava lukk on ära vahetatud. Ta üritas üle aia ronida, mispeale Pauli turvameeskond kutsus politsei. Pauli ennast kodus ei olnud. Heather sai tütre küll politsei abiga majast kätte, kuid tema näoilme oli kõike muud kui rahulolev.

Paul on kõigis oma kodudes lukud ära vahetanud. Tütar Beatrice’i üleandmine käib vahendajate kaudu, silmast silma kohtumisest keelduvad mõlemad. «Paul pabistab julgeoleku pärast sestsaadik, kui ta sai teada, et tema telefone kuulatakse pealt,» räägib üks asjassepühendatu. Heatheri kätte sattus hiljaaegu Pauli ja tema tütre Stella vahelise eravestluse lindistus, milles Stella kasuema krõbedate sõnadega kostitas.

Elab endiselt Pauli kukil

Paljude vaatlejate arvates on kummaline, et Heatheri iga liigutus jõuab ajakirjandusse. Tal on alati käepärast kaastundlik fotograaf, kes näeb «vaest Heatherit» õnnetult toidukotte tassimas või last kantseldamas pärast seda, kui Paul ta julmalt «hülgas».

Tõde on aga see, et Heather kümbleb endiselt luksuses. Tema käsutuses on Pauli palgatud lapsehoidja, assistent, kaks turvameest ja kaks PR-nõustajat. «Miks Pauli iga liigutust ajakirjanduses ei kajastata?» küsib üks eksbiitli lähikondlane. «Aga sellepärast, et ta ei taha seda. Ta hoiab end luku ja riivi taga ning püüab selle lahutusega toime tulla nii hästi kui võimalik.»