Ta soovis saada eksabikaasalt 250 miljonit dollarit, kuid sai vaid viiendiku sellest. Ja kuigi 50 miljonist dollarist võiks enamikule meist jätkuda mitmeks elueaks, on HEATHER MILLSile sellest vähe.

Heather Mills (40) oli täiskohaga abikaasa, ema, armuke, usaldusalune, äripartner, psühholoog - ja otse loomulikult jäi tal selle kõrvalt aega ennastsalgavaks heategevustööks. On lausa ime, et tema nelja-aastane abielu eksbiitli Paul McCartneyga (65) purunes. Miks ometi määras Briti kõrgem kohus talle kannatuste korvamiseks vaid närused 50 miljonit dollarit?
 
Daam ei jäta jonni Heather ei jäta seda asja nii. Peale kohtuistungit, mille käigus valas ta McCartney advokaadile klaasi vett pähe, ja hüsteerilist pressikonverentsi kohtuhoone treppidel, milles ta süüdistas kohut ebaõigluses, teatas Heather oma esindaja vahendusel teele saadetud pressiteates, et tema võitlus pole veel kaugeltki lõppenud. Juba astub ta samme, et tema «kannatuste rada» saaks teatavaks tervele maailmale - mis sest, et kohtunik ähvardas teda suupruukimise korral vabaduse kaotusega.
Heatheri kättemaks algab meediarünnakuga USAst. Larry King ja Oprah Winfrey on kutsunud ta oma menukatesse talk-showdesse rääkima, mis tema särava abielu kulisside taga tegelikult juhtus. Läbirääkimised käivad ka vähemalt ühe ookeanitaguse seltskonnaajakirjaga. See toob Heatheri taskusse miljoneid juurde. Lisaks on Heatheril plaanis avaldada oma eluloo täiendatud trükk.
«Heather leiab, et teda on emotsionaalselt vägistatud,» räägib üks asjassepühendatu. «Ja ta tahab Pauli selle eest maksma panna. Ärgem unustagem, et tal on tundide viisi lindistusi, mis tõestavad, et Paul oli vägivaldne abikaasa, kes jõi ja tarvitas narkootikume.»
Heather taaskäivitas oma vahepeal suletud veebilehe, millel ta kuulutas, et on saanud toetusavalduse Hillary Clintonilt endalt. Lähemal vaatlusel selgus, et see on järjekordne vale: «Heatheri sõprade» lahtris polnud ei Clintoni teadet ega ka selle saabumise kuupäeva. Siis selgus, et Clinton on saatnud Heatherile üldsõnalise tervituse 2002. aastal.
 
Heatheri saladused Heather püüdis kohtuotsuse üksikasjade avalikkuse ette jõudmist takistada, kuid paraku ei läinud see läbi. Kohus tegi teatavaks, et Heather on «fantaseerija», kes pole tunnistusi andes mitte üksnes «ebajärjekindel, vaid ka kaugeltki mitte siiras».
Heather «liialdas», väites, et ta päästis oma mehe karjääri ajal, kui too leinas abikaasat Linda McCartneyt. Pauli sõnul seisnes tema abi selles, et ta soovitas mehel paigaldada endale võltsküüned, kui too kurtis, et kitarrimängimine kulutab tema enda küüned ära.
Heather väitis, et ta andis Paulile leinast ülesaamiseks psühholoogilist abi. «Paul ütles, et aasta peale Linda surma oli ta halvas seisus ja et tema abikaasa reageeris sellele nii, nagu seda oleks teinud iga heatahtlik inimene. Paul eitas enesekindluse kaotamist. Heatheri väide, et ta päästis Pauli ainuisikuliselt, on liialdatud,» ütles kohtunik. «Paul eitas, et Heather julgustas teda turneele minema. Paul ütles kindlalt, et turneedesse ei panustanud Heather üldse. Ta ei disaininud lava ega abistanud valgustamisel. See naine naudib oma mehe sõnul tähelepanu keskmes olemist. Tema kohalolek turneedel oli tingitud armastusest oma abikaasa vastu. «Ta nautis seda, sest talle meeldis meedia ja avalikkuse tähelepanu.»
Heather väitis, et Paul on nimetanud teda «halvaks emaks» ning saboteerinud tema tele- ja modellikarjääri. Kohus leidis, et Paul on olnud väga toetav: «Paul julgustas teda ja pakkus tema heategevuslikele algatustele oma tuge, nime ja mainet.»
 
Rahamäed ja piimajõed Kohus pidas «maitselagedaks» Heatheri katset kasseerida Paulilt sisse miljon dollarit maja eest, mille Paul oli naisele juba ostnud. Paul külvas naise üle kingitustega: laenas talle 2001. aastal 1,6 miljonit dollarit maja ostmiseks ning kustutas võla, kui pool sellest oli tagasi makstud, kinkis talle krediitkaardi, mis võimaldas Heatheril kulutada 720 tuhat dollarit aastas, andis talle miljoni dollari väärtuses sularaha. Ta laenas Heatheri õele Fionale 840 tuhat dollarit maja ostmiseks ning ostis Heatheri assistendile 400 tuhat dollarit maksva kodu. Heatheri ehetele kulutas Paul 528 tuhat dollarit. Aastail 2001-2005 annetas Paul Heatheri heategevusorganisatsioonile Adopt a Minefield ligi seitse miljonit dollarit.
2005. aasta novembris nõudis Heather Paulilt miljonit dollarit, et maksta tagasi Thames Reachile ostetud maja laen. Hiljem tunnistas Heather, et ostis maja mehelt saadud «taskuraha» eest.
Heather väitis, et Paul tarvitas tema kallal füüsilist ja verbaalset vägivalda ning mõnitas teda puuduva jala pärast. Heatheri sõnul tarvitas Paul alkoholi ja uimasteid ning oli armukade. Paul eitas vägivallasüüdistusi, kuid süüdistas naist äärmuslikus armukadeduses ja õeluses. Ta väitis ka, et nende abielu ajal oli Heatheril väga raske rääkida tõtt. Paul väitis, et Heather on tema telefonikõnesid pealt kuulanud ja nende sisu pressile lekitanud.
 
Iseenda suurim vaenlane Heather väitis, et abielu Paul McCartneyga on röövinud temalt teenimisvõimaluse. Kohtu hinnangul on «kergemeelne Heather iseenda suurim vaenlane». Kohus tuletas meelde Heatheri mulluseid intervjuusid, milles ta võrdles end printsess Diana ja kadunud Madeleine'i ema Kate McCanniga.
Heather soovis Pauli ristküsitleda tema kunstikollektsiooni väärtuse üle. Seda võimalust talle ei antud. Paul väitis, et ta andis Heatherile 30 kunstiteost, mis ripuvad tema kodu seintel. Ta ütles, et tahab neid tagasi, et pärandada need kunagi oma lastele. «Paul peab need tagasi saama,» leidis kohus.
Hiljutises intervjuus kurtis Heather, et võitlus eksmehega on toonud talle kolme miljoni dollari suuruse võla. Kohus tegi kindlaks, et tal on vara  vähemalt 14 miljoni dollari eest ning lisaks kaks miljonit dollarit pangaarvel.
Heather nõudis 1,2 miljonit dollarit aastas heategevustöö tarbeks, miljon dollarit aastas puhkuste jaoks, miljon dollarit aastas julgeoleku tagamiseks, 250 tuhat dollarit aastas riiete jaoks, 80 tuhat dollarit haiglate vahet lendamiseks ja 80 tuhat dollarit aastas veini jaoks, mida ta ise ei joo, sest ta on karsklane.
Kohus keeldus tema «põhjendamatuid» nõudmisi täitmast. Heather peab kohtuotsuse kohaselt hakkama saama 1,2 miljoni dollariga aastas. Ta saab 50 tuhat dollarit, et katta oma Porsche Carrera ja Mercedese kulud ning 60 tuhat dollarit aastas toidu, veini ja lillede jaoks. Majapidaja, aedniku ja lapsehoidja jaoks annab Paul talle 1,6 miljonit dollarit aastas. Ta saab 200 tuhat dollarit oma olemasoleva kinnisvara kulude katteks ning võib endale Londonisse veel ühe kodu osta. Selle eelarveks on määratud viis miljonit dollarit. Kohus otsustas, et Paul ei pea kinni maksma Heatheri eratreenerit Ben Arnigonit, kuna Heather ei vaja tema teenuseid.
«Ta sai kõik, mis ta tahtis,» karjatas Heather peale kohtuotsuse teatavakstegemist. «Keegi ei taha, et mul läheks hästi.» Millegipärast tundub, et see saaga ei ole veel lõppenud...