Armastatud töö annab jõudu

Hedvig teab, et ennast tuleb füüsiliselt ja vaimselt vormis hoida, et lapsega kaasas käia. "Minu arvamus on, et lapsel peab olema mitu hoidjat, mitte ainult ema, vaid ka isa, vanavanemad, vahel perekonnatuttavad. Nõnda saab ema puhkust ja lastel on hea koos rõõmsa ja puhanud emaga koos aega veeta.Pealegi avardub lapse silmaring kindlasti, kui erinevad inimesed temaga tegelevad."

Hanson usub, et parim puhkus on tasakaalustav tegevus: "Saad tegeleda oma armastatud töö või hobiga ega pea end laste nimel ohverdama. Kõige vähem on lapsel vaja nn. superema, kes kõik laste jaoks teeb, aga ühel päeval on stressis, depressioonis, üleväsinud ja kaotanud iseenda."

Hedvig on lastest olnud eemal kõige kauem ühe nädala. "Igatsus laste järele tuleb peale juba peale mõnda päeva lahusolekut, siiski olen õppinud endale aega võtma ja rõõmustan, kui midagi kasulikku olen saanud ära teha."

Kuidas end lastega koos laadida?

Hedvig on õppinud end lastega koos olles laadima. "Mulle sobivad liikuvad tegevused koos lastega - suvel ujumine, jalgrattasõit, matkamine. Talvel suusatamine, kelgutamine. Igasugune vaheldus on hea. Külas käimine. Olen leidnud endale uusi toredaid tuttavaid lastevanemate seast, kellega hakkasime suhtlema just laste pärast."

Millist nõu annaks aga lauljatar väsinud lapsevanemale? "Kõigepealt on vaja meelde tuletada, et pead olema õnnelik, kui laps on terve ja et laps on ikkagi kingitus."

"Ja siis on vaja endale meelde tuletada, et laps vajab tasakaalus vanemat. Laps tunnetab väga hästi ära vanema nõrgad kohad ja võib hakata neid ära kasutama.Tasakaalu saab tagasi puhates."

Hedvigi sõnul on parim viis leida lapse jaoks turvaline inimene, et saaks ise hinge tõmmata ja asju jälle õiges valguses näha. "Ja lõpuks - kõik suurte laste vanemad ütlevad ju nagu ühest suust: "See raske aeg läheb nii ruttu, et ei mäletagi enam!" Meie kõigi ülesanne võiks olla püüda kinkida lastele helge lapsepõlv!"