«Sünnituse ajal loeb see, et partner on sinu juures. Lihtsalt selleks, et koos imet kogeda. Seal lõikas Henry nabanööri läbi, täpselt nii nagu ka Leni oma,» räägib veidi rohkem kui aastaga kahe lapse emaks saanud HEIDI KLUM.

Supermodell Heidi Klumi (32) ja laulja Seali (42) armumise lugu on pisut ebatavaline. Paar leidis teineteist, kui Heidi oli kuuendat kuud lapseootel vormeliboss Flavio Briatorest. Heidi ja Flavio teed olid lahku läinud, Seal aga tundis kohe, et Heidi on tema elu armastus, ning võttis automaatselt omaks ka tema veel sündimata lapse.

Nüüd kasvatab kevadel abiellunud paar juba kaht last — septembris lisandus nende perre priske poiss Henry Günther Samuel.


«Sünnitus oli kergem kui Leni puhul, võib-olla sellepärast, et ma teadsin, mida oodata,» sõnab Heidi. «Muidu on kõik hoopis teistmoodi. Henry on palju näljasem. Aga kui ma natuke rinnapiima külmkappi panen, saavad Seal ja mu ema mind veidike abistada.»

Kogu perega sünnitama


Tänu suurele abiliste väele — Heidi ema, isa ja vanaema on Saksamaalt värsketele vanematele appi tõtanud — sai Heidi kuus päeva pärast sünnitust särada Emmyde jagamisel, rabades kõiki oma imeliselt taastunud vormiga. «Tegelikult olen paar kilo normaalkaalust raskem. Aga seda oli ka oodata. Tahaksin figuuri tagasi saada loomulikul teel, ei taha dieedi ja trenniga liiale minna. Praegu ei tee ma allavõtmiseks midagi, sest toidan Henryt veel rinnaga. Aga varsti tuleb hakata trenni tegema. Ma söön põhimõtteliselt kõike seda, mida tahan — olgu need siis küpsised, jäätis või friikartulid —, aga mõõdukalt.»


Kui aeg on trennitegemiseks küps, kutsub Heidi New Yorgist kohale oma eratreeneri. «Treeneriga on lõbusam kui üksi,» põhjendab ta.


Hollywoodis sünnitavad paljud naised keisrilõikega. Heidi puhul ei tulnud see kõne allagi. «Ma kohe tahtsin kogeda sünnitust, pealegi kardan ma paaniliselt seda kõhu lõhkilõikamist,» ütleb ta. «Mul vedas, kõik läks hästi.»


Paar veetis sünnitushaiglas kolm päeva — Heidi, Seal ja väike Leni olid ühes toas, kõrvalruum oli reserveeritud Heidi vanematele. Kui sünnitus hoo sisse sai, saadeti väike tüdruk vanavanemate hoole alla. «Käehoidmisest pole sünnitusel abi,» räägib Heidi. «Loeb see, et partner on su juures. Lihtsalt selleks, et koos imet kogeda. Seal lõikas Henry nabanööri läbi, täpselt nii nagu ka Leni oma.»

Kahe lapse isa


Seal vaidleb kategooriliselt vastu kõigile, kes arvavad, et Henry on tema esimene laps. «Minu esimene laps on Leni,» teatab ta uhkelt. «Samamoodi nagu Henryt, nägin ka teda Heidi kõhus kuju võtmas ja liigutamas. Ja olin ta sünni juures. Leni on mu tütar ja Henry on mu poeg. Olen õnnelik, et mul on kaks tervet last. Henry hakkab mind varsti papaks kutsuma, nii nagu Leni seda juba teeb.»


Heidi sõnul ongi Leni rohkem Seali kui tema tütar. «Ta kontrollib pidevalt, kus Seal on, ja on talle palju rohkem pühendunud,» imestab ta. «Ta isegi tunneb Seali muusika ära. Ta tahab kogu aeg, et Seal laulaks talle, ja siis ta tantsib tema laulmise järgi.»

 Alati koos


New Yorgi korterisse pole paar pisipojale oma tubagi veel sisse seadnud. «Tema väike häll on meie magamistoas,» räägib Heidi. «Me tahame tal silma peal hoida, ta on ju veel nii väike. Leni tuba on meie magamistoa kõrval, aga me näeme teda kogu aeg monitoril. Kodus Bergisch Gladbachis Kölni külje all seavad mu vanemad parajasti sisse lastetubasid, seal tuleb mõlemale oma tuba. Nagu ka meie korteris ja suvemajas Mehhikos. Tõsi ta on — Lenil on rohkem mänguasju kui meil mööblit. Pealegi on meil igas toas mängunurgad, sest tahame, et lapsed oleksid kogu aeg meie juures. Meile meeldib köögis süüa tehes näha Lenit nukuköögis nukkudele sööki valmistamas. Talle meeldib isegi nõusid pesta.»


Luksuse keskel ei kavatse paar oma lapsi heast kasvatusest ilma jätta. «Head kombed on meile tähtsad — lauakombed, «tänan», «palun» ja lugupidamise näitamine teiste vastu,» räägivad kuulsused.


Seal usub, et Heidi on tema saatus. «Olen Heidile mõeldes kirjutanud mitu laulu — ammu enne seda, kui temaga kohtusin,» räägib ta. «Heidi on mu ainus ja kõige kallim tüdruk. Ma sureksin oma laste eest — nagu kõik lapsevanemad. Aga eelkõige olen ma Heidi abikaasa ja alles siis isa.»