Kaabliküttide tõttu vooluta jäänud vanavanemate talule puhub Heiki Valner, loomakaitse seltsi vankumatu tinasõdur, sisse uue elu - ja läheb sinna elama!

„Juba pikki aastaid on korrastustöö hinge peal. See oleks kummardus ka vanavanematele!" tunnistab Heiki Valner (44). Talle on olnud sügavaks eeskujuks, kuidas esiti aidas elanud armunud August ja Leontine Wilhelmine - Tallinnas, Ristiku uulitsas koolis käinud põline linnatüdruk, raskete olude tõttu maale tulnud ja seal armastuse leidnud - panid alustalad perekonnale.
Verivaesed, asus noorpaar - aasta võis olla 1925 - rajama kodu Läänemaal Leevre külas riigi poolt neile lubatud võlgadesse sattunud talukohale. „Abiellumise puhul sai pruut kaasavaraks kotitäie tangu. Kaks noort inimest hakkasid teineteisele toetudes ehitama saadud koha peale uut talu, samas makstes riigivõlga, et koht välja osta. See on väga imetlusväärne. Tegelikult inimesel ei olegi midagi vaja - tal on vaja paarilist, kes teda mõistaks, katust pea kohale ja kotti tangu." 
 
Pikemalt loe sügisesest Kroonika kodu-erist...