"Erakonnal oli vaja hääli ja Jüri Ratas käis korduvalt peale, ma nõustusin. Kui sa oled erakonna liige, siis ükskõik kui vähe hääli saad, meeskonnale on see ikka abiks. Teine aspekt on muidugi see, et Keskerakonnas on mitmeid konflikte ja mina kui põlis-savisaarlane, ei saanud valimiskampaaniaks erakonnalt mingit toetust ja jäin reklaamist ilma. See mõjutab tulemust väga. Pidin tänava peal oma valijaid otsima ja inimestega rääkima," kirjeldab valmiste-eelset aega Lenk.

Ta möönab, et summade vahe on suur, kui sa oled saanud Riigikogu palka ja nüüd jääd pensionile, kuid tal on sääste. "Mul on vedanud abikaasa Hellega, kes on eluaeg töötanud pangan­duses. Ta on kindlustatud naine. Kui naljaga öelda, siis ta toetab mind."

"Mul kujunebki välja selline olukord nagu kuulsatel heliloojatel ja kirjanikel, et nad elavad kellegi mõisas. Jään elama Hellega Põlvasse, kuid jätkan ka tööd Tallinna Televisioonis, kus mul on igal kolmapäeval saade "Meedia keskpunkt". Järgmisel kuul tuleb välja kolmesajas saade."