Seljamaa rääkis "Vikerhommikus", et katsetatud erinevate nukkude hulka sattus ka Äpu, kelle edusse kunstnik Gunta Randlal ise ei uskunud. "Mina võtsin kätte, uurisin teda natuke aeg aja kuna ma olin selleks ajaks kaheksa aastat nukuteatris töötanud, vaatasin ma, et siit ikka tuleb. Tal olid niisugused silmad, mis äratasid usaldust. Natuke aega toimetasime ja ühel hetkel sain ma seal samas aru, et tal on juba hing sees."

Isegi Äpu nimi ei olnud saate tegijatele meeltmööda. "See nimi ei meeldinud mitte kellelegi sealt trupist, aga mina jäin endale kindlaks. Hiljem, nagu selgus, millega ma olen korduvalt kekutanud, see nimi Äpu on minu loominguna mõjutanud eesti keelt. Sest see mõiste ja tähendus sellele sõnale, nagu me seda tänapäeval mõistame, tekkis just seoses selle saatega."

Armastatud lastesaade "Kõige suurem sõber" lõppes, olenemata tohutust menust, meeskonna soovil. "Olid mingid ajad, et teeks ikka veel, see oli nostalgia, et äkki saab uue hingamise sisse. Vaataja seisukohast ma ei oska öelda, et see oleks võinud lõpetada, võib-olla oleks veel teinud, aga me ise ja see oli indikaator, mis määrab. Me oleksime varem või hiljem muutunud vaatajale mittetähtsaks."