Linnateatri näitlejapaari Hele (34) ja Alo Kõrvet (35) tabas möödunud laupäeval tohutu kahju. 

Väidetavalt garaažiseinast alguse saanud tuli neelas nende Saku vallas asuva eramu juurde kuuluvast kuurist, garaažist ja saunast koosneva hoonekompleksi – tagatipuks seal olnud mootorratta ja Alo enda kätega taastatud kirsipunase uunikumi, vana Volga, mis oli viie aasta eest nende pulmasõidukiks...

Päästeamet ei avalda küll kahjusaajate nimesid, kuid kinnitab, et nemad said 19. aprillil Saku valda Üksnurme külasse väljakutse kell 12.04. Päästjate saabudes põlenud hoonekompleks juba lahtise leegiga. Õnneks suudeti ära hoida tule levik elumajale, küll sai selle fassaad veidi kannatada.

Päästeameti Põhja keskuse kommunikatsioonijuhi Annika Koppeli sõnul muutus hoonekompleks kasutuskõlbmatuks. «Tulekahju täpne tekkepõhjus on selgitamisel,» lisab Koppel. Politsei kaalub, kas omakorda võtta tulekahju põhjust uurida.

Versioone, millest tulemöll võis alguse saada, levib Saku valla elanike seas mitmeid. Kuna sel päeval oli tugev tuul, võisid leegid tõusta ka lõkkest garaaži lennanud juhuslikust sädemest... Tänu taevale jäi katus pea kohale, kuid emotsionaalne kahju kas või pulmaauto kaotamise näol on korvamatu – väidetavalt ei olnud tuleroaks langenud vara ka kindlustatud.

Koos nii heas kui halvas – kuigi pidu peeti hiljem Linnateatris, pandi Hele ja Alo ka 2009. aasta juunis paari nende vastvalminud kodu trepil Sakus (pildil).

Hele Kõrve hääles on tunda murtust. «Kõik oleks võinud siiski palju hullemini lõppeda,» leiab Hele. «Peamine, et me ise oleme terved.»