Kui lauljatar Helen Adamson kinkis Puerto Ricos kallimale sünnipäevaks plaadi oma looga «Kas tead», siis oli mees pisarateni liigutatud. Loost, mille järgi Liina Vahter ja Mairold Millert tantsusaates valssi keerutasid, on saanud hitt, mis vallutab edetabeleid!

Bigbank ASis töötav Helen (23) käis oma mehe Anttiga (43) mõne aasta eest Itaalias. Sealsetes raadiojaamades oli tohutult popp üks itaaliakeelne laul, mille armastajad enda looks ristisid. Antti lubas palale eestikeelsed sõnad kirjutada, kuid sinnapaika see asi jäi. Pool aastat hiljem otsustas Helen ise teksti valmis sepistada, loo sisse laulda ja mehele kinkida.

«Meil on sünnipäevad samal päeval. Sõitsime selleks ajaks
Puerto Ricosse,» ütleb Helen. «Mu kingitus läks Anttile väga korda. Ta ütles, et ei mäleta, millal viimati õnnepisaraid valas.»

Tänaseks on lugu Youtube’is üle 400 000 korra vaadatud. «Ma pole laulu turundamiseks sentigi kulutanud, see on inimesteni justkui iseenesest levinud. Kui laul on hea, siis pole vaja rahakat toetajat, sest on võimalik ka ise end üles töötada,» lausub noor naine.

Kuidas sa oma kallimaga tutvusid?

Töötasin kodulinnas Võrus keskkooli kõrvalt Enteri kaupluses müüjana. Tallinnasse kolides sain ametikõrgendust, mind määrati siin kaupluse juhatajaks. Seal saimegi tuttavaks. Mulle meeldivad vastutusrikkad ja väljakutseid pakkuvad ametikohad. Seda on ka mu praegune projektijuhi amet Bigbank’is, kus ma vastutan Eesti jaemüügi koostööpartnerite ning käivete eest.

{poolik} 

Mida sa Anttis kõige enam hindad?

Raske on ühte kindlat väärtust välja tuua. Hindan temas kõike!
Ta on mind väga palju toetanud ja aidanud. Ta hindab minus, kuidas ma pingutan oma eesmärkide nimel. Ta on mu enesehinnangut palju tõstnud, õpetanud mind kärsitust maha suruma — see on mul alati probleemiks olnud.

Te olete sündinud ühel päeval ja peaaegu ühel kellaajal. Tõenäoliselt on te iseloomud üsna sarnased. Kas see teeb suhte lihtsamaks või keerulisemaks?

Ikka lihtsamaks. Kui meil on ühesugused vead, siis kuidas ma saaksin talle midagi ette heita, teades, et olen ise samasugune. Näiteks me vihastume suhteliselt kiiresti, kuid viha lahtub ruttu.

Mu sõbrannad on rääkinud, et neil pole mees pärast tüli nädal aega sõnagi öelnud. Ma ei kujuta ette, et tüli jääks nõnda lahendamata. Ma unustan tunni ajaga ära, et läksin endast välja.

Me tunneme üksteist juba päris hästi ja kui tüli tekibki, siis proovime esialgu rahuneda ja hiljem erimeelsused lahendada. Tülli minnes tuleks lasta emotsioonidel lahtuda, pole mõtet nende ajel asju klaarima hakata.

Te olete neli aastat koos olnud. Kuidas olete suutnud suhte värskena hoida?

Ma olen leidnud inimese, kes on mu hingesugulane. Ma olen temaga alati väga õnnelik. Me ei ole pidanud oma õnne nimel «punnitama».

 

Laulusõnade kirjutamine oli armas žest. Sa oled romantik?

Jaa, vägagi. Ma olen romantiline ja naudin, kui minuga ollakse. Mulle meeldivad armsad üllatused. Näiteks ühel meie tähtpäeval kinkis ta mulle uisud ja viis mind uisutama. Ükskord tahtis ta mind teatrisse viia, kuid ostis kogemata lasteetenduse piletid. Nii läksimegi «Piparkoogimehikest» vaatama. See oli armsalt naljakas. Eelmisel aastal tegi ta mulle süüa. Esimest korda üldse. Ta ei ole väga suur söögitegija. Tavaliselt kokkan mina. Ma püüan tervislikult toituda, sest see on mu tervise seisukohalt oluline.

Sul on tervisega probleeme?

Põhikooli lõpus eemaldati mul mandlid, mille tõttu külmetusin sagedamini. Viimase nelja aasta jookul olen põdenud kaks korda ajukelmepõletikku. See oli mu jaoks väga raske aeg. Õppisin samal ajal ülikoolis ning töötasin Enteris, juhtides 18 kauplust.

Tegelikult kahtlustati mul meningiiti veel ühel korral, aga siis polnud ma nõus haiglasse minema, sest haiguse raviks vajaliku selgrooüdi võtmine on ohtlik protseduur. Paljud inimesed on sellest halvatuks jäänud. Tookord põdesin arsti valve all haiguse kodus läbi. Õnneks suuri tüsistusi ei tekkinud, kuid aeg-ajalt on mul probleeme keskendumisvõime ja mäluga.

Sa oled õnnesärgis sündinud...

Jah, mul on väga vedanud. See oli keeruline aeg. Lisaks jäin eelmisel aastal seagrippi. Siis oli küll tunne, et korjan iga haiguse üles, mis meil liigub. Õnneks raviti ka seagripp tüsistusteta välja.

Mees oli sulle raskel ajal toeks?

Jah, igati. Kui ma meningiidiga haiglas olin, siis käis ta mind kaks korda päevas vaatamas. Ta oli mulle suur tugi. Pärast mu paranemist läksime reisile, kus ma sain puhata ja taastuda.

Kuidas te koos aega veedate?

Kui on vaba õhtu, siis meeldib meile välja minna, veini juua ja juttu rääkida. Me reisime kolm korda aastas. Öeldakse, et mine inimesega reisile, siis saad teda tõeliselt tundma. Meil on reisidel alati veelgi toredam kui argipäevaselt.

Ma panen kogu oma raha reiside alla. Viimati käisime septembris Sardiinias. Meil on traditsioon oma sünnipäevadel kuhugi sõita. Eelmisel aastal käisime Kuubal, sel aastal lendame Brasiiliasse. Minu lemmikud on New York, Miami, Ibiza, Küpros, Rooma. Üldiselt valime sihtkohti heade pakkumiste järgi. Lennupiletite eest maksan ma ikka väga vähe — Euroopasse üle 2500krooniste edasi-tagasi piletitega ei lenda. Reisimine avardab tohutult silmaringi ning aitab inimesi tolerantsemaks muuta. Alati pole vaja palju raha, ka ise asju ajades on võimalik palju näha ja avastada. Kuigi paketireisid on lihtsamad, pole see alati parim valik, sest tihti ei näe nendega maa tõelist kultuuri. Mina püüan alati tutvuda kohalikega, et näha nende hingeelu.

Kui palju sa suhtes omaetteolemise aega hindad?

Ikka hindan. Ma olen Veevalaja ja Veevalajad tahavad teinekord omaette olla. Mul pole ammu sellist hetke olnud, mil saan minna pärast tööd koju, jalad seinale visata ja telekat vaadata.

Me ehitame Nõmmele päris oma kodu, kuhu kolime oma kolme kassiga. Ma olen suur kassisõber — kõik mu kiisud on tänavalt võetud. Tahaksin inimestele südamele panna, et looma ei tohiks kunagi tänavale visata. Tänavatel on palju jõhkraid haigusi, mis võivad kiisudele saatuslikuks saada. Kui inimesed tunnevad, et nad ise looma aidata ei saa, siis tuleks kindlasti võtta ühendust mõne loomakaitseorganisatsiooniga.

Kas teie suhtes on ka armukadedust?

Vähe. See jääb mõistlikkuse piiresse. Teineteise keelamist küll ei ole. Ma ei poolda sellist suhtumist, et naine ei luba mehel sõpradega välja minna või mees keelab naisel sõbrannadega peole minemise. Kuigi suhtes on ühised elud, on inimesel siiski ka oma elu, mida ei saa ära võtta.

Olete te mõelnud kihlumisele ja lastele?

Eks me oleme ikka kujutlenud teatud asju, kuid konkreetseid plaane pole. Tahaksime kahekesi-olemise aega nautida. Abielu osas ma ultimaatumeid esitama ei hakka. Kui mind soovitakse paluda, siis on võimalik, et ütlen «jah».