Surfikaunitar, aeroobikatreener HELJA AAS lahkub Eestist. Naise unistuste siht on Hispaania, Marbella.

«Jõuluostud jäid tegemata….,» tunnistab Helja, kes andis Status Clubis oma viimase trenni. Naise korter on müügis ja eesmärk Eestist lahkuda kindel. Veel jaanuaris plaanib naine lennukipiletid välja osta.
«Ma olen Eestist ja eestlastest tüdinenud,» võtab Helja kokku. Ta tahab oma elus keerata täiesti uue lehekülje. «Tunnen, et selleks on viimane hetk.» Helja ütleb, et ei tahaks seda otsust pikalt kaaluda, sest siis ta ei astuks seda sammu vahest kunagi ja… «Muutuksin Eestis lihtsalt kibestunud vanaeideks!» Marbella valis naine seetõttu, et seal on rahvusvaheline seltskond ja saab loodetavasti inglise keelega läbi. «Sealset Eesti kogukonda kavatsen pigem vältida,» räägib aeroobikatreener, kelle hispaania keel on null, kuid soov õppida suur.

Helja tunnistab, et kui tavaliselt on tema otsuste taga põhjuseks mehed, siis seekord mitte. «Võtan kaasa oma noorima tütre Meribeli ja lähen!» on Helja teinud valiku. Meribel (6) on veel eelkooliealine ja ema arvates kohaneb hästi. «Ma ei lähe tühja kohta. Mul on midagi ees. Kavatsen jätkata ka aeroobikatreeneri tööd,» räägib Helja, keeldudes üksikasjadesse laskumast.
Isa hoole alla jäävad kaks Helja vanemat last: Kristofer (15), Kristlin (14).

Hiljuti lahutasid Helja Aas ja surfitreener Karmo Kalk oma abielu. «Kasvasime erinevalt. Nii pidi minema. Lõpus sai venitatud ja edasi lükatud. Kuid juhtumid kogunesid ja kogunesid ning ühel hetkel lõi kaane pealt ära,» pajatas Helja mullu suvel Kroonikale.

Seejärel viskas naine linnas pilgu peale ka mõnele teise või kolmanda ringi mehele, kuid õiget ei leidnud. Valdavalt elab ju see seltskond ainult iseendale. «Seda õiget küll välja ei ilmunud,» tunnistab kunagine aeroobikakuninganna, kes tõmbas tähelepanu ka tormilise pidutsejana.