Vabariigi sünnipäeval 24. veebruaril saavad kõik huvilised vaadata muidu nii tagasihoidlikku Helle Merit saates \"Tähelaev\".

Saatejuht Meelis Kompus teeb vabariigi sünnipäeval 24. veebruaril “Tähelaeva” president Lennart Meri abikaasa Helle Meriga. Helle Meri on stuudios, välisvõtteid tehti tema Viimsi kodus ja Eesti Draamateatris.
“Selle saate juures võiks välja tuua, et põhirõhk ei ole Helle Meri elul presidendiprouana, vaid näitleja Helle Pihlakul,” ütleb Meelis Kompus. “Teatriteadlane Kalju Haan räägib väga ilusasti, milline oli Helle Pihlaku panus näitlejana. Ta mängis ju tugevate eesti naiste rolle lavastustes “Pilvede värvid”, “Tuulte pöörises” või “Tants aurukatla ümber”. Need on meil saates nii pildis kui sõnas. Leidsime ka lõigu, kus ta väga hästi laulab “Pilvede värvides"," kirjutab teleleht Nädal.
“Võib-olla ta on enamikule jätnud reserveeritud mulje, aga minu meelest on ta hästi südamlik ja soe inimene,” meenutab Kompus saate tegemist. “Draamateatris on ta siiani omainimene ja astub ka lava taha, kui tahab, sest ta on endiselt selles ringis sees. Maria Klenskajaga käivad nad koos kalal ja kogu lavakunstikateedri viies lend käib siiani tihedalt omavahel läbi.”
Muusikat teevad saates näitlejad. “Hellele meeldivad laulvad näitlejad, operetid ja muusikalid,” põhjendab saatejuht. Loomulikult räägitakse saates ka president Merist ja tema pärandist.