"Võtete ajal veel olime, aga enam mitte – leidsime, et nii on õigem mõlemale. Jaan Tooming kirjutas oma arvustuses väga ilusti, et kui kord kuuekümnesed oleme – ja olles siis kas koos või mitte –, on meil igal juhul üks ilus, kaunis ja õrn jäädvustus koosoldud ajast "Talve" näol. Selle eest olen väga tänulik," tunnistab Schmidt nüüd.

Endine armastajapaar vaatas linateose esilinastusel koos ära ning hiljem vahetasid ka paar sõna. "Muidugi suhtleme, oleme sõbrad. Mina olen praegu punktis, kus pärast ülikooli lõpetamist tahan lõpuks iseendale keskenduda ja mõelda, kes ma olen ja mida tahan. Võtta aega iseendale, et teha näiteks neid asju, mida ammu olen tahtnud, aga mille jaoks pole enne aega leidnud."

Saaremäe rääkis aasta alguses Kroonikale, et tema ja Schmidt olid koos neli aastat. "Nimetasime üksteist elukaaslasteks. Praeguses etapis on elu viinud meid natuke eri radadele. Otsustasime aja maha võtta ja lasta “meil” lahustuda. Leppisime, et kõige olulisem verstapost armastuses on sõprus. Et see säiliks, tuleb anda üksteisele hingamisruumi, aga ma armastan teda väga.”