Hilary Swanki Tšetšeenia-skandaal on peaaegu unustatud, tema esindajad selle tõttu vallandatud ja Hilary ise on vallandatud oma PR-kompaniist, kuid nüüd leiab näitlejatar, et käes on õige aeg arutada, mis seal Tšetšeenias ikkagi juhtus.

«Antud juhul kutsus Türgi kinnisvarafirma mind edendama rahu, tähistama sõjast laastatud linna ülesehitamist ning kohtuma inimestega, kes aitavad inimeste elusid uuesti üles ehitada,» räägib ta intervjuus ajakirjale Gotham. «Nii seda mulle esitleti ja ma ütlesin: «Absoluutselt, muidugi.» Kui ma seal olin, paluti mul presidendile õnne soovida, ja seda ma ka tegin. Häbi mulle, et ma ei uurinud asja põhjalikumalt. Aga ma tõesti ei teadnud president Kadõrovi mainet. Inimõiguste organisatsioonid püüdsid mind hoiatada, kuid neid hoiatusi ei jagatud minuga. Asjad, mida minu kohta ajakirjanduses on kirjutatud, on väga haigettegevad, sest ma ei ole üldse selline. Aga minu süü on, et ma sinna läksin, ja ma kahetsen seda. Uskuge mind, ma ei võta enam kunagi vastu ühtki kutset, enne kui mul on olemas kogu informatsioon, mida ma vajan.»

Aga alustada võikski ju endale Tšetšeenia olukorra selgekstegemisest, sest praegu jääb mulje, nagu ei saaks Hilary ikka veel aru, kus ta käis ja mis temaga juhtus. Siis on edaspidi kergem ei öelda, kui saabub kutse näiteks Põhja-Koreasse rahu ja ülesehitustööd edendama minna.