Edinburgh on Rowlingu kodulinn ja tema kui aukodanik saigi oma käejäljed ning nime igaveseks tänavasillutisele jäädvustada. Nüüd kasutasid tema vastased aga võimalust see punase värviga rikkuda. Fotosid näeb SIIT.

Rowling kommenteeris mõni aeg tagasi artiklit pealkirjaga "Creating a more equal post COVID-19 world for people who menstruate" ehk "Luues võrdsema COVID-19 järgse maailma inimestele, kellel on menstruatsioon".

JK Rowling kommenteeris: "Inimesed, kellel on menstruatsioon? Ma olen kindel, et kunagi oli nende jaoks sõna olemas. Inimesed, aidake mind välja. Noised? Neised? Niskad?"

Selle kommentaariga solvas kirjanik transkogukonda, kuhu kuuluvad ka bioloogilised mehed, kes end nüüd naistena identifitseerivad ehk nendel pole menstruatsiooni.

Sõnavõtt on pälvinud palju kriitikat. Tagatipuks valas Rowling hiljuti veel õli tulle. Ta läks taas sotsiaalmeediasse ja avaldas oma arvamust seoses hormoonidega, mida arstid noortele kirjutavad. Autori sõnul on tegu uue teraapiaga, mis ei too endaga alati kõige paremaid tulemusi kaasa.