"See on muusika, mida kuulasin oma lapsepõlve transistorraadioga ja mis andis mulle hilisemaks eluks palju vajalikku lunastust. Nii naljakas kui see ka täna, 62. eluaastal, ei tundu, päästis rock’n’roll mu elu,” nendib ta oma kogumikplaadi tutvustuses.

Küll aga on meie melomaanist president mitmetes intervjuudes tõdenud, et enam tal nii palju helikandjaid pole kui vanasti, sest laiskus tuli peale ja digitaalsel kujul muusika nautimine on lihtsam. "Ma lihtsalt laen iTunes'ist alla ja loomulikult MP3 ei pruugi olla nii hea kõlaga, aga mugavus üle kõige," on Ilves rääkinud.

"See on väga tore, kui ma plaate saan, aga ei ole nii lihtne neid kätte saada," tõdes ta viimati "Ringvaatele" antud intervjuus ja paljastas, et kuigi talle kõlbab tänapäeval oma lemmikmuusikat ka telefonist kuulata, siis on tal endiselt vinüüle tuhatkond ja umbes sama palju ka CD-plaate.

Uuelt vinüülilt leiab 14 muusikapala: Four Tops „Can’t Help Myself“, The Shangri-Las „Leader of the Pack“, The Beach Boys „Help Me, Rhonda“, The Band „The Weight“, Velvet Underground „Rock & Roll“, Roxy Music „Virginia Plain“, The Who „Baba O’Riley“, Lesley Gore „It’s My Party“, New York Dolls „Trash“, The Troggs „Wild Thing“, David Bowie „Panic in Detroit“, Ramones „I Wanna Be Sedated“, Peter Sarstedt „Where Do You Go To (My Lovely)“ ja MC5 „High School“.